“Atatürk’ün düşüncelerini anlayıp, gelecek nesillere aktarmalıyız”

Ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. Yılında tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da anıldı.

Kapaklı 10.11.2013 12:17:00 0
 “Atatürk’ün düşüncelerini anlayıp, gelecek nesillere aktarmalıyız”
KAPAKLI ATASINI ANDI
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 75.ölüm yıldönümü dolayısıyla dün saat 08.45’te anma programı düzenlendi. Çelenk sunumu ile başlayan programda Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Kapaklı Kaymakamlığı, Kapaklı Garnizon Komutanlığı ve Kapaklı Belediyesi’ne ait çelenkler sunuldu. Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Atatürk ve Aziz Şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunda hayat bulunulurken, İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekilip yarıya indirildi.
 
HAYAT DURDU
Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise hayat durdu. Siren sesleri ve araçların korna sesleri eşliğinde törene katılan tüm vatandaşlar Ulu Önder Atatürk anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Çelenk programının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe yönetimi de Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak karanfil bıraktı. Program esnasında Belediye Hizmet Binası’na monte edilen dev led ekrandan da tören alanından ve kurtuluş savaşı yıllarından görüntüler halka izletildi.
 
ONUN DÜŞÜNCELERİNİ GELECEK NESİLLERE ANLATMALIYIZ
Çelenk sunumunun ardından Atatürk’ü Anma Programı saat 10.00’da Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen program ile devam etti. Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Özlem Yüce, Mustafa Kemal Atatürk’ün hem Türk hem de dünya milletlerinin huzur ve mutluluğunu ön planda tuttuğunu ifade ederek “Bu nedenledir ki Ata’mız dünya liderleri arasındaki haklı yerini almıştır. Kuşkusuz ki mevcut durum milletimiz için de başlı başına övünç kaynağıdır. Bizler Atatürk’ün fikir ve düşüncelerini en iyi şekilde kavrayıp anlamak, bu fikir ve düşünceleri gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak ve uygulama sahasına koymakla yükümlüyüz” dedi.
 
DERECEYE GİREN ÖÐRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden Elif Dal okuduğu ‘Mustafa Kemal’in Elleri’isimli şiir ile büyük beğeni topladı. Kapaklı Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin oratoryo gösterisi de katılımcıla tarafından ilgiyle izlendi. Gizem Zeynep Kayabaşlık’ın ‘Bir Tutkudur Mustafa Kemal’ adlı şiiri okumasının ardından program resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Resim Yarışmasında 1’inci olan Taha Çolak, 2’nci Beren Ekin ve 3’üncü Taha Önder, ödüllerini Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’dan alırken, şiir yarışmasında 1’inci olan Seçil Sav, 2’nci olan Medine Öyküm ve 3’üncü olan Nurgün Aslan’a da ödülleri Kapaklı Garnizon Komutanı Üstteğmen Ferhat Kaanoğlu tarafından verildi. Kompozisyon yarışmasında 1’inci olan Sinan Aksüt ve 2’nci olan Onur Durmuş’a da ödülleri Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından verildi.
 
MUSTAFA KEMALLER TÜKENMEZ
Ödül töreninin ardından Kapaklı Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden Çağlanur Tataroğlu ‘Mustafa Kemaller Tükenmez’ adlı şiirini okurken, Seçil Sav adlı öğrenci de ‘Atatürk’ isimli şiirini okudu. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Kapaklı Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koronun ulu önderin en sevdiği şarkıları seslendirmesi ile sona erdi. Programa Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Garnizon Komutanı Üstteğmen Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Aday Adayları, Belediye Başkan Yardımcıları, STK Temsilcileri, Muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Haber / Kemal ALTUNOÐLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10