Arıtma Tesislerinin temeli törenle atılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, atıksu arıtma tesisinin temel atma töreni için bugün Tekirdağ’a geliyor.

Saray 11.11.2013 12:03:00 0
Arıtma Tesislerinin temeli törenle atılacak
İLÇE TEŞKİLATINI ZİYARET EDECEK
Ankara’dan uçakla saat 09.50’de Çorlu’ya inecek olan Bakan Veysel Eroğlu, 10.15-11.30 saatleri arasında Çorlu Silverside Otel’de TRAGEP’in açıklanma törenine katılacak. Saat 11.30’da AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı’nı ziyaret edecek olan Eroğlu, ziyaretin ardından Saray’a hareket edecek.
 
PINARHİSAR’A HAREKET EDECEK
12.30’da Saray Belediyesi önünde düzenlenecek olan Saray Atıksu Arıtma Tesisi Temel Atma Törenine katılacak olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 14.30’da Pınarhisar’a hareket edecek.
 
3 ARITMA TESİSİNİN TEMELİ ATILACAK
Trakya’da kalkınmanın anahtarı olacak Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) kapsamında önemli bir adım daha atılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Tekirdağ ve Kırklareli’de yapılması planlanan 3 adet atıksu arıtma tesisinin temelini atacak. Atıksu arıtımından ağaçlandırmaya, sulamadan içmesuyu teminine, dere ıslahından taşkın erken uyarı sistemine kadar pek çok alanda yürütülecek dev bir bölgesel gelişme projesi olan TRAGEP’te iki bakan düzenlenecek merasimlerle tesislerin temellerini atacak.
 
TESİSLER ERGENE NEHRİ KİRLİLİÐİ ÜZERİNDEKİ BASKIYI AZALTACAK
Saray’da temeli atılacak “Saray Atıksu Arıtma Tesisi”  ile ilçe belediyesinin evsel atık suları ileri biyolojik arıtma sonrası deşarj edilebilecek. İlçedeki 52 bin 948 kişinin evsel atığını biyolojik arıtmaya tabi tutacak tesisi ile Ergene Nehri kirliliğine etki eden yük ortadan kalkacak. Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde temeli atılacak “Pınarhisar Atıksu Arıtma Tesisi” ile de 14 bin 819 kişinin evsel atığı biyolojik arıtmaya tabi tutulacak. Yine temeli atılacak diğer bir tesis olan ve 6 bin 652 m3/gün kapasiteli “Babaeski Atıksu Arıtma Tesisi” ilçede 36 bin 250 kişinin evsel atığını biyolojik arıtmaya tabi tutacak ve Ergene Nehri kirliliğine etki etmesini engelleyecek.
 
3 TESİSİN YATIRIM BEDELİ 27 MİLYON 250 BİN TL
12 Kasım Salı günü Saray, Pınarhisar ve Babaeski ilçelerinde düzenlenecek merasimlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından temeli atılacak 3 tesisin yatırım bedeli ise 27 milyon 250 bin lira olarak hesaplanıyor. Bu 3 adet atıksu arıtma tesisi ile 104 bin kişinin evsel atığı biyolojik arıtmaya tabi tutulacak.
 
ATIKSU ARITMA TESİSLERİNİ DSİ YAPIYOR
Ergene Havzasındaki 12 belediyenin atıksu arıtma tesisi Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa ediliyor. Bunlardan Uzunköprü, Kırklareli Merkez ve Vize Atıksu Arıtma Tesislerinin temeli, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından bu yıl içinde atılmıştı. Hayrabolu, Muratlı ve Malkara Atıksu Arıtma Tesislerinin inşaatı ise devam ediyor. Keşan Atıksu Arıtma Tesisinin sözleşmesi de 6 Kasım 2013'te imzalandı. Çorlu ve Çerkezköy Atıksu Arıtma tesisleri ise ÇED safhasında bulunuyor.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10