Tekirdağspor Çerkezköy’den üç puan ile döndü

Bölgesel Amatör Lig 7.hafta karşılaşmasında temsilcimiz Çerkezköyspor evinde Tekirdağspor’u konuk etti. İki takım taraftarlarının müthiş bir dostluk örneği sergilediği karşılaşmada etkili

11.11.2013 18:22:00 0
 Tekirdağspor Çerkezköy’den üç puan ile döndü
 Bölgesel Amatör Lig’de Tekirdağ derbisinde Çerkezköyspor Tekirdağspor’a evinde farklı mağlup oldu.
 
ÇOK SAYIDA TARAFTAR İZLEDİ
Pazar günü Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Çerkezköyspor Muzaffer, Samet, Kağan, Hasan, Gökhan, Emrah, Emirhan, Abdi, Serkan,  Zülküf onbiri ile çıkarken, konuk ekip Tekirdağspor ise karşılaşmaya  Emrullah, Taygun, Uğur, Özcan, Can ,Omar ,Harun, Ufuk, Emrah, Birol ,Emre kadrosu ile çıktı. Karşılaşma öncesi iki takım taraftarları büyük bir centilmenlik örneği göstererek iki takım oyuncularını tribünlere davet ettiler. Karşılaşmayı ise Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz, Tekirdağspor Başkanı Orhan Çebi birlikte izlediler.
 
İKİ EKİPTE KONTROLLÜ BAŞLADI
Karşılaşmaya Çerkezköyspor başlarken ilk dakikalarda her iki takımda kontrollü bir futbol ortaya koydu. Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren sağ kanattan Omar ile hücumlar geliştiren Tekirdağspor’da 2.dakikada Harun’un vuruşu yandan auta çıktı. Çerkezköyspor ise karşılaşmanın 5.dakikasında çok önemli bir pozisyon yakaladı. Sağ kanattan Gökhan Küçük ile gelişen atakta ceza sahası içine yapılan ortayı iyi takip eden Abdi’nin röveşatası kale direğini sıyırarak auta çıktı. Karşılaşmanın ilk on dakikası karşılıklı ataklarla geçilirken topa daha çok sahip olan konuk ekip oldu.
 
 
TEKİRDAÐSPOR ETKİLİ OLDU
Karşılaşmanın 15.dakikasında Tekirdağspor atak geliştirdi. Sağ kanattan Taygun ile gelişen atakta Emrah topla buluştu. Emrah tekrar müsait pozisyonda bulunan Taygun’a topu aktardı. Taygun’un yerden sert vuruşu direği sıyırarak auta çıktı. Karşılaşmanın 18.dakikasında ikili mücadelede sakatlanan Tekirdağspor’un savunmada ki bel kemiği Özcan’ın yerine Tanju oyuna dahil oldu. Çerkezköyspor karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde sağ kanadı Emrah Çilingir ile etkili kullanmaya çalıştı. Savunmada hata yapmayan Tekirdağspor’lu oyuncular Çerkezköyspor’un ileri uç elemanları Abdi ve Zülküf’e topla buluşma imkanı tanımadı.
 
ÇERKEZKÖYSPOR BASTIRDI
Karşılaşmanın 24.dakikasında gelişen Tekirdağspor atağında Birol seri çalımlarla ceza sahası içine girdi. Birol’un yerden sert vuruşunu tecrübeli eldiven Muzaffer kornere çeldi. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde sağ kanattan etkili gelen temsilcimiz Çerkezköyspor 35.dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Emrah Çilingir ile gelişen atakta ceza sahası içinde buluşan Zülküf’ün vuruşunu kaleci Emrullah mükemmel refleks ile kornere çeldi. Bu pozisyonun hemen arkasından Emrah’a sert müdahalede bulunan Çerkezköyspor’dan Serkan hakem tarafından sarı kart ile cezalandırıldı.
 
 
TEKİRDAÐSPOR HARUN İLE ÖNE GEÇTİ
İlk devrenin son dakikalarında heyecan giderek arttı. Sağ kanattan Oğuz Kaptan ile gelişen atakta Abdi topla buluştu. Rakibini çalımlayan Abdi’nin vuruşu üstten auta çıktı. 40.dakikada temsilcimiz önemli pozisyondan yararlanamadı. Sağ kanattan seri çalımlarla ilerleyen Emrah Çilingir Uğur’u oyundan düşürdü. Emrah’ın orta şut karışımı vuruşu üst direğe çarparak tekrar oyun alanına döndü. Rakibi karşısında bu dakikalarda etkili olan temsilcimiz Tekirdağspor’un kontra atak golüne engel olamadı. 44.dakikada sağ kanattan gelişen Tekirdağspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Harun sert bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı. İlk devrenin kalan dakikalarında da gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmadı.
 
FARK İKİYE ÇIKTI
Karşılaşmanın ilk devresinin son dakikalarında kalesinde gördüğü golün ardından oyun disiplininden kopan temsilcimiz karşılaşmanın ikinci devresinde rakibi karşısında etkili olamadı. Temsilcimiz karşısında çok iyi savunma yapan Tekirdağspor kalan dakikalarda ikinci golü bulmak için Çerkezköyspor kalesine yüklendi. Sağ kanattan etkili hücumlar geliştiren konuk ekip Tekirdağspor karşılaşmanın 69.dakikasında ilk golün sahibi Harun ile ikinci golü buldu. Çerkezköyspor’un beraberlik için yüklendiği dakikalarda kontra atak geliştiren Tekirdağspor’da topla buluşan Birol müsait pozisyonda bulunan ilk golün sahibi Harun’a topu aktardı. Harun’da yerden sert vuruşla topu ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı.
 
MAÐLUBİYET İLE AYRILDI
Karşılaşmada iki farklı mağlup duruma düşen Çerkezköyspor kalan dakikalarda oyun disiplininden koptu. Rakibi karşısında 2-0 önde olan konuk ekip Tekirdağspor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. Sağlı sollu ataklarını sürdüren Tekirdağspor uzatmalarda golcü oyuncusu Birol’un ayağından bir gol daha bularak karışlaşmadan da 3-0’lık galibiyet ile ayrıldı. . Oynadığı futbol ile tepki çeken Çerkezköyspor dördüncü mağlubiyetini alarak beş puanda kalırken, Tekirdağspor ise aldığı üç puan ile puanını 12’ye yükseltti.
 
Haber/Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10