Kemik iliği için süreç başladı

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, özel bir hastanenin açılışına katılmak için İstanbul'dan karayoluyla Çorlu’ya geldi. Bakan Müezzinoğlu'nu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Ak Parti Tekirdağ

Çorlu 12.11.2013 12:59:00 0
 Kemik iliği için süreç başladı
BU DURUMA GETİRENLER NEYİMİZİ SATTI
Hastanenin açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, partisine yönelik 'bu ülkeyi sattılar' diye eleştiriler yapıldığını ifade ederek "Ülkemizi satıyorlar' diyenlere bir şey söylemek istiyorum. 5 milyon vatandaşımız yurtdışında karın tokluğuna yıllarca çalıştı. Orada geleneklerimizi, göreneklerimizi unuttu. Her yıl binlerce beyin göçü yaşanıyor, 110 bin kişi tedavi olmak amacıyla yurtdışına gidiyor. Buradan sormak istiyorum, milletimizi bu duruma getirenler neyimizi sattılar. Bugün Türkiye sanayisiyle, dinamikleri ile turizmiyle, tarımıyla bölgesinde dünyaya hizmet eden bir ülke olacaktır” dedi. Konuşmaların ardından hastanenin açılışını yapan Müezzinoğlu ve beraberindekiler daha sonra binayı gezdi.
 
KEMİK İLİĞİ SÜRECİ BAŞLADI
Gazetecilere özel açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu yılsonuna kadar Türk Kök hücre ihalesi yapılacağını ifade ederek “Geçtiğimiz hafta organ bağış, lösemili haftasıydı. Türk Kızılay’ı ile ilik bulma çalışması yapıyoruz. Türk Kızılayı'na kan verenlere ‘kemik iliği vericisi olmak ister misiniz?’ sorusu uygulamasını bundan sonra başlatıyoruz. Kemik iliği konusunda bir süreci başlattık. Türk Kızılayı artık kan bağısında bulunan herkese bu soruyu soracak. Türk kök projesi ihale sürecini başlattık. Yıl sonu, yılbaşı itibariyle ihaleler tamamlanacak. Mart, Nisan ayı gibi Türkiye’de Türk kök projesi oturmuş olacak. Gerek kemik iliği bekleyen vatandaşlarımız adına gerekse organ bağışı bekleyen vatandaşlarımız adına önümüzdeki dönem çok daha arzu ettiğimiz noktada olacak” dedi.
 
"MELİS’E UYGUN ZAMANDA NAKİL YAPILACAK"
Müezzinoğlu, uygun ilik bulunan İzmirli 7 yaşındaki Melis Akbaş’a nakil yapılacağı belirterek “Melis kızımız vesilesiyle organ bekleyen vatandaşlarımıza toplumsal duyarlılığımız gerekiyor. Ege Tıp Fakültesi’ndeki hocalarımız Melis’in nakle uygun olduğu zamanlamayı belirleyecek. Nakil olacak. Ona şifa dilerken tüm nakil bekleyen çocuklarımıza da bu şansın doğmasını temenni ediyorum” dedi. Müezzinoğlu daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Ergene Nehri’nin temizlenmesi projesi tanıtım toplantısına katıldı.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10