Kızılpınar, 3 aylık bütçesini belirledi

Kızılpınar Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci oturumu dün Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 15.11.2013 14:34:00 0
 Kızılpınar, 3 aylık bütçesini belirledi
BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
Saat 11.00’da Kızılpınar Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Celal Yeşilyurt ve Nihat Malkoç dışındaki meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Toplantı öncesi konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Muharrem ayının herkese hayırlar getirmesini temenni eden Korkmaz “Başta Hz. Hüseyin olmak üzere onunla şehit olan bütün ehlibeyti ve tüm insanlara Allah’tan rahmetle anıyorum. Dün Kerbela’da yaşananlarla birlikte bugün de bazı yerlerde Müslüman kanı akıtılıyor. Hz. Hüseyin’i ve Kerbela olaylarını okumak ve genç kuşaklarımıza anlatmak gerekiyor. Onların bıraktığı emanete de sahip çıkmalıyız” dedi.
 
“KALICI ESERLER BIRAKTIK”
Seçim çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Korkmaz “Çerkezköy, Veliköy ve Kızılpınar’da bulunan teşkilatlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Herkes Genel Merkez’den gelecek haberi bekliyor. Biz belediye olarak on yıllık süre zarfında Kızılpınar’ı nereden nereye getirdiğimizi herkes görüyor. Bu zamana kadar yaptığımız çalışmalar ortadadır. Beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan belediye meclis üyelerime, personelime ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sizler ileride Kızılpınar’a kazandırdıklarımızın yanından Ak bir şekilde geçeceksiniz ve hep gurur duyacaksınız. Kızılpınar Belediyesi olarak beldemize hep kalıcı eserler bıraktık” dedi.
 
KOMİSYON KARARLARI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda ilk olarak Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen 2014 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi görüşüldü. 2014 mali yılı gelir ve bütçesinin 4 milyon 300 bin TL olarak kabul edilmesi komisyonca uygun görüldü. Komisyonun aldığı tavsiye kararı meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen 2014 mali yılı vergi, harç ve ücret tarifeleri de karara bağlandı. Komisyonca yapılan çalışmalar neticesinde 2014 yılında uygulanacak olan vergi, harç ve ücretlerin 2013 yılında alınan tarifeler üzerinden 2014 yılında tahsil edilmesi komisyonca uygun görüldü. Komisyonun kararı da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
YÜZDE YÜZ ÖDENMESİ KARARI ÇIKTI
Toplantıda son olarak belediyenin zabıta ve itfaiye personelinin fazla çalışma ücreti görüşüldü. Komisyonca yapılan değerlendirmeler neticesinde belediyenin bünyesinde çalışmakta olan zabıta ve itfaiye personeline 2014 yılında açıklanacak olan fazla çalışma ücretinin yüzde 100’ünün ödenmesi komisyonca uygun görüldü. Komisyonun almış olduğu kararda meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10