Yüceer; “Türkiye’de kadınlar eşitsiz konumda”

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) Milletvekilleri Buluşması adı altında gerçekleştirdiği etkinlikte, kadın sorunlarına dikkat çekti ve partisi

Çerkezköy 15.11.2013 16:31:00 0
 Yüceer; “Türkiye’de kadınlar eşitsiz konumda”
ODAK NOKTASINDA KADINLAR VAR
Yüceer, Türkiye’de kadın sorunlarını çözmeyi ve kadın erkek eşitliğini sağlamayı amaçlayan politika yapma ve uygulama süreçlerinde kadın hareketinin katılımının olmazsa olmaz olduğunu ifade ederek “Trakya’da, Anadolu’da “aydınlanmanın”  çağdaşlaşmanın adı Atatürkçülük. Çağdaşlığın, demokrasinin, gelişmişliğin temel kriterinin ve kadın erkek eşitliği olduğu gerçeğiyle kadınla, kadın hakları konusunda en büyük desteği Atatürk’ten aldı. Cumhuriyetin, devrimlerin odak noktasında kadınlar var” dedi.
 
ŞİDDETİN, CİNAYETİN NEDENİ NE?
Türkiye’de kadınların ekonomide, eğitimde, istihdamda, toplumda, siyasette eşitsiz konumda olduğunu ileri süren Yüceer, “Kadın şiddeti, ayrımcılığı ürkütücü boyuttadır. Kadınlar için bu durum, en temel insan hakkı olan yaşam hakkına tam olarak sahip olamamaya varan bir dizi sorun yaratmaktadır. Kadına şiddetin, ayrımcılığın önlenmesine ilişkin uluslar arası sözleşmelerde imzamız, mevzuatımızda yasal düzenlemelerimiz var. Yapılan değişiklikler ile birçok yasada, kadınlar lehine düzenlemeler yapılmıştır. O zaman bir türlü lehimize çeviremediğimiz bu rakamların, şiddetin, cinayetin sebebi ne?” dedi.
 
CHP’NİN KADINA BAKIŞI
Partisinin kadın politikaları ile ilgili de konuşan Yüceer, CHP’nin kadın erkek eşitliğine bakışının sosyal demokrasinin temel ilkeleri olan özgürlük, eşitlik ve adalet çerçevesinde şekillendiğini belirterek “Kadın erkek eşitliği yurttaşlar açısından bir hak, Devlet açısından temel bir görevdir. CHP kadın sorununa bütüncül bir bakışla yaklaşmaktadır. Partimiz kadınların sadece kağıt üzerinde değil, toplumsal yaşamın tüm alanlarında, eşit hak ve fırsatlara sahip olmalarını, eşit muamele görmelerini, özgür ve eşit insanlar olarak yaşamalarını savunmaktadır. Hedefimiz, Türkiye’yi kendi hayatını belirleyen özgür ve güçlü kadınların ülkesi haline getirmektir. Dolayısıyla en önemli politika hedefimiz, kadının güçlendirilmesi ve toplumdaki erkek egemen yaklaşımın dönüştürülmesidir. Kadınların güçlenmesinin en iyi yolu da eğitim ve ekonomik bağımsızlıktan geçmektedir” dedi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10