Bebeğini öldüren anneye müebbet

2010 yılında 2 günlük kız bebeğini boğarak öldürdükten sonra bahçeye gömüp üzerini betonla kapattığı iddia edilen anneye müebbet hapis cezası verildi.

Çorlu 22.11.2013 18:02:00 0
 Bebeğini öldüren anneye müebbet
SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ
Yaklaşık 3 yıldır süren davanın Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar İzzet Sapil ve annesi 58 yaşındaki Türkan Sapil ile avukatları katıldı. İki günlük bebeğini öldürmekle suçlanan anne İzzet Sapil, son savunmasında iddiaları kabul etmeyerek, "Ben bu çocuğu tecavüz sonucu dünyaya getirmedim. Doğum yaptıktan hemen sonra çocuğum öldü. Ben çocuğumu öldürmedim" dedi. Torununun öldürülmesine yardım etmekle suçlanan Türkan Sapil ise "3 yıldır torunumu öldürmekle suçlanıyorum, neden yapayım. O benim canımdı" diye konuştu.
 
ANNEYE VE DOKTORA DA 15 YIL HAPİS
Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti cezaları açıkladı. 2010 yılında askerdeki sevgilisi A.A.'dan olan 2 günlük bebeğini kasten öldürme suçundan anne İzzet Sapil'e ömürboyu hapis cezası verildi. Mahkeme, bebeğin öldürülmesinde kızı İzzet Sapil'e yardım ettiği öne sürülen anne Türkan Sapil'e ise kasten öldürmeye yardım etmek' suçundan 15 yıl hapse mahkum etti. Mahkeme heyeti ayrıca o dönem Çorlu Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak çalışan, İzzet Sapil'in hamileliğini sonlandıramadığı için özel muayenehanesinde sezaryenle doğum yaptıran Dr. İpek Kadıoğlu da 'kastan öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl hapis cezası verdi. İzzet Sapil'in erkek kardeşi 21 yaşındaki T.S. ile yengesi 37 yaşındaki B.S. ve Dr. İpek Kadıoğlu'nun özel muayenehanesinin sekreteri N.D. davadan beraat etti.
 
DOKTORA YAKALAMA KARARI
Kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 15 yıl hapis cezası alan Dr. İpek Kadıoğlu ise yargılama sürecinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildikten sonra ortadan kayboldu. Son duruşmaya da katılmayan doktor hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
 
Haber / Şaban KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10