MURANDER hizmete açıldı

Muratlı Anadolulular Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (MURANDER),Muratlı' da düzenlenen törenle açıldı.

Muratlı 24.11.2013 16:49:00 0
 MURANDER hizmete açıldı
AMACIMIZ MURATLI KÜLTÜRÜNÜ TANITMAK
Dernek Başkanı Burhan Sezgin açılışta yaptığı konuşmada “283 üyeye sahip olan derneğimizin amacı Muratlı'da kültürümüzü tanıtmaktır. Hazırlık aşamasında olan web sitemiz de yakında hizmete girecektir. Böylece herkes hizmetlerimizi daha yakından takip edebilecektir” dedi.
 
BARIŞ İÇİNDE YAŞAYACAÐIZ
Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe de “Bizler misak-ı milli sınırları içerisinde birlik ve beraberlik içinde, hiçbir zaman bölünmeden yana olmadık. Cenazede de, düğünde de ve hatta savaşta da hep beraberiz” dedi. AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Yel de derneğin açılış haberini alınca heyecanlandığını belirterek “Anadolu'dan kopup gelmiş insanlarla Trakya'nın hoş görülü insanları hep beraber, amaç birliktir. Ülkemizi yükseltmek için bugüne kadar barış içindeydik, bundan sonra da inşallah kıyamete kadar barış içinde yaşayacağız” diye konuştu.
 
ÜLKENİN EN OLGUN YERLERİ
Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu da “Muratlı benim 8. çalışma yerim. Özünde Bitlisli bir kardeşiniz olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanından sonra ülke topraklarında hızlı bir imar hareketi olmuştur. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, herkes bu ülkenin daha ileri seviyelere çıkması için canla başla çalışmıştır. Nitekim şuan Türkiye ekonomide 16. ülke olmuştur. Osmanlı'nın gerilemesinden itibaren Cumhuriyete kadar sinmiş bir millet vardır. Bizim millet tanımımız; aynı Peygamber, aynı Kıble, aynı Allah'a iman eden hepimiz aynı milletiz, aynı ırkız. Ben Mutki'nin Hersan Köyü'ndenim ve Osmanlı'dan bu yana ecdadım birçok devlet görevlerinde aktif olarak bulundu. Trakya'ya baktığımızda buralar ülkenin en olgun yerleri, bu toprakların insanları hoşgörülü ve olgunlar” dedi. Doğu illerinin resimlerinden oluşan slayt gösterisinin yapıldığı programda İlçe Müftüsü Ruşen Özkan'ın dualarıyla açılış kurdelesi kesildi. Kuru pasta ve meyve suyu ikramlarının ardından açılış sona erdi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10