Engelli öğrenciye dayak iddiası

Kızılpınar’da ikamet eden Bilge-Metin Mardin çifti, 12 yaşındaki engelli çocukları Ersin Mardin’in eğitim gördüğü Kızılpınar 125. Yıl Ortaokulu’nda öğretmeni Y.A. tarafından başÄ?

Çerkezköy 24.11.2013 19:27:00 0
 Engelli öğrenciye dayak iddiası
DAYAK İDDİASI
Dün saat 13.00’da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yönetimi ile bir araya gelen ve iddialarını onlarla paylaşan anne Bilge Mardin “Çarşamba günü okula oğlumu almaya gittim. Diğer öğrencileri öğretmenin Ersin’in başını sıraya vurduğunu söyledi. Oğlumun ağlaması üzerine öğretmenin yanına gittim ve oğlumun neden ağladığını sordum. Bana ‘Ersin abartıyor, herkese verdiğim cezayı verdim’ dedi. Okul müdürüne ise Ersin’e vurmadığını söylemiş” dedi.
 
“GÖZYAŞLARININ HESABINI KİM VERECEK?”
Yaşanan olaya tepki gösteren anne Bilge Metin “Ben yıllardır çocuğuma dokunmaya bile kıyamazken bir başkası benim çocuğuma nasıl vurabilir. Oğlum şimdi ‘Okul nasıl gidiyor’ diye soranlara ‘Bana vurdu’ diyerek cevap veriyor. Benim oğlumun gözyaşlarının hesabını kim verecek” dedi.
 
“İLGİLENMEDİLER”
Dernek başkanı Hayrettin Çetinkaya’nın kendilerini kaymakamlığa yönlendirdiğini, Kaymakamlığın da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yönlendirdiğini söyleyen baba Metin Mardin de “İlçe Milli Eğitim Müdürü bizimle ilgilenmedi ve şube müdürüne yönlendirdi. Dilekçe yazdık. Kaymakamlık vasıtasıyla tekrar gitmemize rağmen yine bizimle ilgilenmediler” dedi. Baba Metin Mardin, gereğinin yapılması için yaşanan bu olayı en üst mercilere kadar ileteceğini söyledi.  Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Yönetimi de bu olayda sonuna kadar Mardin ailesinin yanında olacaklarını belirtti.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10