Kuzey Kafkas Derneği’nde yeni başkan seçildi

Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği yapılan Genel Kurul’da yeni başkanını seçti.

Çerkezköy 25.11.2013 12:36:00 0
 Kuzey Kafkas Derneği’nde yeni başkan seçildi
DİVAN OLUŞTURULDU
Önceki gün saat 14.00’de Amfi Tiyatro altındaki dernek binasında gerçekleştirilen kongreye çok sayıda dernek üyesi katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve hemen akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığına Yusuf Acar seçilirken, üyeliklere ise Adnan Yılmaz ve Mustafa Boz seçildi.
 
 
 
 
 
 
“HEP BİR ARADA OLACAĞIZ”
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce konuşan dernek eski başkanlarından Enver Bayram kongrenin bütün üyelere hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek “Derneğimiz ilk kez bu kadar kalabalık bir kongre yaşıyor. 2005 yılından beri bu derneğin içindeyim. Samsunlular Derneği ile birlikte bu derneğin de başkanlığını yürütmüştüm. Bu dönem başkan olmayacağımı arkadaşlara sundum. Kendileri benim bu kararımı saygı ile karşıladılar. Dernekte iyi, kötü günlerimiz geçti. Gerçekten çok güzel anılarımız oldu. Şeffaf bir ortamda kongre yapacağız. Borçsuz, harçsız derneğimizi devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Kafkas ve Çerkezköy kökenli olduğum için dernekten hiçbir zaman kopmayacağım. Hep bir arada iç içe olacağız” dedi.
 
FAALİYET RAPORU OKUNDU
Enver Bayram’ın konuşmasının ardından faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi. Faaliyet raporunu okuyan Emrullah Ataçay “Yeni adresine geçtikten sonra dernek maddi olarak biraz daha rahatladı. Sonra gerek sponsor ve sizlerden aldığımız güçle bir önceki yönetimden devir aldığımız borçları ödeyerek derneğimizi kültür, örf ve adetlerimize yakışır hale getirmek amacıyla yerler parke yapıldı. Televizyon, oturma grubu yenilenerek dernek arasında tertip ve düzenimizle örnek olduk. Ramazan ayında siz üyelerimizle büyük katılımlı iftar yemeği tertipledik. Bütün bunları sizlerin verdiği destekle başardık” diye konuştu.
 
YENİ BAŞKAN GÖÇMEZ OLDU
Gündemin diğer maddelerinde kesin hesap bilançosu ve tahmini bütçe görüşüldü. Yönetim Kurulu üyesi Murat Ulusoy tarafından yapılan bilgilendirmede iki yıllık gelir giderin 13 bin 301 TL, kasanın 50.60TL, tahmini bütçenin ise 17 bin TL olduğu ifade edildi. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. Seçimlere Mahmut Göçmez ve Cemil Güneş aday oldu. Son dakika seçimlere başkan adaylığını açıklayan Cemil Güneş yönetim kurulu kurmada sıkıntı yaşayınca çekilmek zorunda kaldı. Üyelerin oy birliği ile başkanlığa seçtiği Mahmut Göçmez iki yıl boyunca Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Başkanlığını yürütecek.
 
“HERKESE EŞİT MESAFEDE DURACAĞIZ”
Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Göçmez “Eski Başkanımız Abdullah Horay’a da çok teşekkür etmek istiyorum. Bu zamana kadar dernekte kimseye yanlışım olmamıştır. Herkesin istediği gibi bir kongre oldu. İki yıllık görev sürem içinde siyasi partilerin propagandasını yapmayacağız. Yönetim olarak herkese eşit mesafede duracağız. Bu güne kadar eski yönetimlerin yaptığı hizmetlerin daha fazlasını yapmak için çalışacağız. Eski yerimizle şuan ki yerimiz arasındaki farkı üyelerimizin görmesi gerekiyor. Hep beraber ekip halinde çalışarak Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’ni en iyi yerlere getireceğiz” dedi.
 
YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ
Mahmut Göçmez Başkanlığındaki Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nde yönetim kurulunda Dinar Yılmaz, Levent Ataçay, Murat Ulusoy, Ali Uyar, Zekai Dal, Mesut Yalçınkaya yer alırken, denetleme kurulunda ise Hayrettin Eyisoy, Abdullah Horoy, Kemal Atıcı yer aldı.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10