Elektrik Tasarruf ve Sürekli Takip Sistemi kuruldu

Marmara Ereğlisi’ne bağlı Sultanköy’de belde belediyesi Trakya Kalkınma Ajansı’nın Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı içinde hibe yoluyla beldeye kazandırdığı Atıksu Arıtm

Marmara Ereğlisi 26.11.2013 12:02:00 0
 Elektrik Tasarruf ve Sürekli Takip Sistemi kuruldu
SİSTEM KURULDU
Trakya Kalkınma Ajansı’nın Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı için belediye tarafından hazırlanan “Sultanköy Çevresini Koruyor, Atıksuyunu Değerlendiriyor”  projesi kapsamında gerçekleştirilecek dört ihaleden birisi “Elektrik Tasarruf ve Sürekli Takip Sistemi” ihalesi olurken, ihale geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi ve sistemin arıtma tesisinde kurulumu tamamlandı.
 
MOTORLARIN FAZLA ÇALIŞMASI ENGELLENECEK
“Sultanköy Çevresini Koruyor, Atıksuyunu Değerlendiriyor”  projesi hakkında açıklama yapan Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan, Atıksu Arıtma Tesisinden gelen gürültünün önüne geçildiğini belirterek “Vatandaşlar tarafından sürekli dile getirilen Arıtma Tesisindeki gürültünün önlemini aldık. Trakya Kalkınma Ajansı’nın Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı içinde yer alan “Sultanköy Çevresini Koruyor, Atıksuyunu Değerlendiriyor”  projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan dört ihaleden birisi “Elektrik Tasarruf  ve Sürekli Takip Sistemi” ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi ve sistemin arıtma tesisinde kurulumu tamamlandı. Bu sistemin neden gerekli olduğunu açıklamak gerekirse; Arıtma tesisine kış aylarında gelen atıksu miktarı az olduğu için gelen kirlilik yükünde azalma olacağından,  atıksuya blowerlardan verilen hava ihtiyacı azalacak. Bu sistem sayesinde verilen atıksu içerisindeki hava ölçülerek, blowerların çalışma kapasitesi otomasyon sistemi ile ayarlanacak. Bu sayede, ihtiyaçtan fazla hava verilmeyeceğinden motorların fazla çalışması engellenecek ve elektrik sarfiyatı azaltılarak, işletme maliyetleri düşecektir. Bu ekonomik girdi de başka bir hizmet alanında vatandaşlarımıza sunulacak.
 
YÜZDE 25 TASARRUF HEDEFLENİYOR
Tesiste bulunan mekanik ekipmana eklenen yeni sistemle, en az yüzde 25 elektrik tasarrufu sağlanmasının hedeflendiğini belirten Çolpan “Ayrıca, Bu ihale kapsamında tesisteki blowerlar kabin içine alınmıştır. Böylece civardaki yakın evlerde yaşayan vatandaşlar tarafından zaman zaman şikayete neden olan gürültü probleminin de önüne geçilmiş oldu.” Dedi.
 
Haber / Reyhan YAVUZ

0282 726 91 91
0282 747 65 10