Veliköy Meclisi olağanüstü toplandı

Veliköy Belediyesi İmar Komisyonuna havale edilen 1/5000 Nazım İmar Planı revizyonu ve 1/1000 Uygulama İmar Planı revizyonunu görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Çerkezköy 26.11.2013 16:07:00 0
 Veliköy Meclisi olağanüstü toplandı
3.KEZ TOPLANDILAR
Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda dün saat 10.00’da düzenlenen olağanüstü meclis toplantısı Belediye Başkanı Hanifi Belindir Başkanlığı’nda gerçekleşirken, meclis üyelerinden Sedet Göral toplantıya katılmadı. Açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından 1/5000 Nazım İmar Planı Revizyonunu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hanifi Belindir “5 Kasım tarihinde meclis gündeminde görüşülerek imar komisyonuna havale edilen Veliköy 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu konusu görüşüldü. Yaptırılmış olan 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonunun, plan notları ve plan raporu ile birlikte oy birliği ile komisyonca karar verildi” dedi.
 
“FUAR ALANINI VE TEKLONOJİK GELİŞME PARKINI DAHİL ETTİK”
1/5000’lik Nazım İmar planı revizyonunun tamamlandığını belirten Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir “Hali hazır durumunun netliği belli olmadığı için biraz uzamıştı. İller Bankası ile yaptığımız anlaşmanın ardından jeolojik etütlerini tamamladık. Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra planı yapmaya herhangi bir şey kalmadı. 1/5000 nazım imar planı revizyonu mevcut alanlar içersinde bulunan teknoloji gelişme parkı ve fuar alanı da dahil ettik” diye konuştu.
 
OY BİRLİÐİ İLE KABUL EDİLDİ
1/5000’lik Nazım İmar planı revizyonunu ile ilgili meclis üyelerine bilgilendirmede bulunan Şehir Planlayıcısı Cüneyt Çalka “1/5000’lik planlar kapsamında 52 bin metrekarelik alana teknoloji parkı, 45 hektarlık sanayi bölgesi alanı içersinde bulunan alanlar fuar alanı olarak planlandı. Konut gelişme bölgesi olarak hesap ettiğimiz alanda yeni yapılaşmalar olacak. Mevcut köy içinde bulunan alanlarda yol düzenlemeleri yapıldı ve üniversite ile yaptığımız protokol kapsamında 100 bin metrekarelik alan ayrıldı. 35 metrelik ticareti güçlendirecek 25 metrelik yollar bu plana alındı. Bu yolları besleyen 15 metrelik yollar da takviye edildi. Trafik konusunda sorun oluşturmayacak şekilde yol planları şekillendi. Kent merkezinde yapılaşma olacak. Buradaki kent merkezinde yönetim merkezi, idari tesisleri, sağlık, dini tesisler, okul alanları, spor tesis alanları, Pazar alanı, yeşil alan merkezde olacak” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından 1/5000’lik Nazım İmar planı revizyonu oy birliği ile kabul edildi.
 
“YAPISINI UYGUN HALE GETİRDİK”
Gündemin dördüncü maddesinde ise 1/1000 uygulama imar planı revizyonu görüşüldü. Bu planın derin etütleri yapıldıktan sonra geçtiğimiz ayki meclis toplantısına geldiğini ifade eden Belindir “Bununla ilgili çalışmalar tamamlandı. 1/1000 uygulama imar planı revizyonunda üniversite ile protokolümüz vardı. Üniversite yetkilileri de mevcut üniversite alanı için plan tadilatları istediler. Bunların plan ve tadilatını yapmak hem de Veliköy’de mevcut yapılaşmada 1/25000’lik planlarda yeni konut alanları olarak görülen yerleri konut alanlarını planlayıp, yeni Veliköy’ü yavaş yavaş inşa etme adına bu planı sizin önünüze getirdik. Arazinin yapısını uygun hale getirdik” dedi.
 
“KAMUOYUNA DUYURMAK İSTEDİK”
Bin metrenin altındaki arsalara bu planda inşaat izni verilmeyeceğini ifade eden Belindir “ Site tarzı imar uygulamasını ön görüyoruz. 1000 metrenin altında ki arsalara inşaat izni verilmeyecek. Çünkü şehirler büyüdükçe otopark sıkıntısı da oluşuyor. Mal sahibi ve inşaatı yapacak yüklenici otopark ve yeşil alanı kendi içersinde çözebilecek.  Çerkezköy tepe konutlarındaki planı örnek aldık. Konut imar alanı buraya geleceği için orası ile eş değer olması için böyle bir plan yapmayı düşündük. Şehir meydanını oluşturduk. Belediye hizmet alanları, dini tesis, Pazar, ticari alanlar, hastane alanları ile güzel bir plan hazırladık. Planımızı bütün kamuoyuna duyurmak istedik” diye konuştu.
 
583 PROJE VAR
1/1000 uygulama imar planı revizyonunda yolların genişleyeceğini ifade eden Şehir Planlayıcısı Cüneyt Çalka “80 bin metrekareye yakın üniversite alanı ayırdık. Ayrıca revizyonda bir adet akaryakıt istasyonu, dört adet dini tesis, bir gölet, 253 konut, 5 kres, 5 ortaöğretim kurumu, 134 park, bir adet Pazar alanı, iki resmi kuruluş, altı sağlık tesisi, bir sanayi tesisi, altı sosyal tesis, üç spor tesisi, 143 ticaret tesisi, üç üniversite alanı, bir adet rekreasyon,  yedi ilköğretim alanı olmak üzere toplam 583 proje ile 44 milyon 852 bin 214 metrekarelik alanda bu projeler hazırlanacak” dedi. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul etti. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10