CHP’den dershanelere destek ziyareti

Son günlerde kapatılması gündemde olan dershanelere Çerkezköy’de bir destek de CHP’den geldi. CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Çerkezköy’de faaliyet gösteren dershaneleri ziyaret etti.

Çerkezköy 26.11.2013 17:30:00 0
 CHP’den dershanelere destek ziyareti
İHTİYAÇ SONUCU DOÐDU
CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan ve partililer dün saat 14.30’da Kültür Dershanesi, Fen Dershanesi, Fem Dershanesi ve Final Dershaneleri’ni ziyaret ederek, konu ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Fem Dershanesi ziyaretinde konuşan İlçe Başkanı Özkan, dershanelerin günümüz eğitim sisteminin bir sonucu olarak doğduğunu ifade ederek “Dershanelerin kapatılması halinde çocuğuna kaliteli eğitim vermek isteyen veliler değişik arayışlar içine girecektir. Bu gün resmi şekilde eğitim veren bu kurumlar aynı zamanda devlete küçümsenmeyecek miktarda vergi vermektedir. Bu kurumların kapatılması halinde çocuklar evlerinde ders almak zorunda bırakılacaktır. Bunun devlete herhangi bir getirisi olmayacak” dedi. 
 
HERKES ÇOCUÐUNU İSTEDİÐİ ŞEKİLDE EÐİTEBİLİR
İlçe Eğitimden Sorumluı Başkan Yardımcısı Nejdet Ertürk de her anne ve babanın çocuğuna en iyi şekilde eğitim ve öğretim verme isteğinin, dershaneleri günümüzün mecburi eğitim kurumları haline taşıdığını belirtti. Hükümetin dershaneleri kapatmaya kalkmasının hukuka aykırı bir eylem olduğunu ileri süren Ertürk “Herkes istediği şekilde çocuğunu eğitme hakkına sahiptir. Bu hakkın ebeveyninden alınması hukuk devleti ile bağdaşmamaktadır.  Kaldı ki, Milli Eğitim müfredatında olmayan birçok konu dershanelerde verilmekte, öğrencilerimiz okullarından daha kaliteli eğitimi dershanelerde almaktadırlar” şeklinde konuştu.
 
ÖÐRENCİLER OLUMSUZ ETKİLENECEK
Kamuoyunun henüz olayın farkında olmadığını söyleyen Fem Dershanesi Müdürü Ahmet Avcı da, dershanelerin kapatılması halinde öğrencilerin bundan olumsuz etkileneceğini ifade ederek “Bizler mevcut eğitime paralel bir eğitim verdiğimizi iddia etmiyoruz. Yaptığımız yol yöntem öğretmektir.  ÖSYM başkanının açıklamalarını ben komik buluyorum.  Konuşmasında;  bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığının müfredatının uygulanacağını belirtiyor.  Yanı bu güne kadar hangi müfredata bağlıydılar, ben bunu çok merak ediyorum” dedi. Avcı, dershanedeki sınıfların 27 kişiden oluştuğunu ifade ederek “Sınıflarımız öğrencilerin rahat bir ortamda ders görmelerine imkân tanıyan şekilde donatılmıştır. Dershanelerin kapatıldığını düşünelim. Cumartesi ve Pazar günleri bu çocuklar ne yapacak? Öğrencilerin hafta sonunda dershane haricinde ders çalışmasını sağlamak çok zor. Ama dershanede o kadar zor olmuyor. Dershanelerin kapatılmaları konusunda mevcut üç bin dershane ile birlikte hareket edeceğiz” dedi. Hükümet kanadından bu konuda yapılan açıklamaların çelişkilerle dolu olduğunu ifade eden Avcı “Başbakan ayrı şeyler diyor, bakan ve müsteşar ise başka şeyler” dedi. CHP’liler diğer dershaneleri de ziyaret ettiler.
 
Haber / Kemal ALTUNOÐLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10