Yüceer “Bakan TREDAŞ’a toz kondurmuyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in, Çerkezköy TREDAŞ’ta abonelik işlemleri esnasında yaşanan uzun kuyruklarla ilgili vermiş olduğu soru ö

Çerkezköy 27.11.2013 15:44:00 0
 Yüceer “Bakan TREDAŞ’a toz kondurmuyor”
PERSONEL SAYISI YETERLİ
852 bin nüfusla Tekirdağ’ın il ve ilçelerinde görevli personel sayısının 138 olduğunu söyleyen Yıldız, 102 bin abonesi bulunan Çerkezköy İşletmesi’nde günlük ortalama abonelik iptali sayısının 45 ve abonelik işlemi sayısının 150 olduğunu bildirdi. Bakan Yıldız, 6.176 kişiye bir TREDAŞ personelinin düştüğü Tekirdağ’da yeterli personel istihdamının sağlanmakta olduğunu iddia etti. Önerge yanıtını değerlendiren Yüceer, “TREDAŞ’tan tüm Tekirdağ şikayetçi, bir tek Bakan Yıldız memnun. Bakan, TREDAŞ’a toz kondurmuyor” dedi. Bakan Yıldız’ın bu tutumu devam ettikçe yaşanan mağduriyetin sona ermeyeceğini söyleyen Yüceer,  TREDAŞ ile ilgili sürekli sıkıntı yaşandığına dikkat çekerek, gerek elektrik kesintileri gerekse TREDAŞ’ın hizmetleri nedeniyle tarafına yoğun şikayet geldiğini belirtti.
 
KENDİ AYDINLATMA DİREKLERİNİ DİKİYORLAR
TREDAŞ ile ilgili sürekli yazılı soru önergesi vermek zorunda kaldığını ve Tekirdağlılar’ın şikayetlerini dile getirdiğini kaydeden CHP’li Yüceer, “Elektrik kesintileri herkesi bıktırmış durumda. Sık sık kesilen elektrikler, patlayan trafolar Tekirdağ’da artık sıradan bir hal almaya başladı. Vatandaşların elektronik eşyalarının çoğu zarar gördü. Elektrik kesintileri nedeniyle küçük esnafımız erken saatte kepenk kapatmak zorunda kalıyor. Büyükşehir olan Tekirdağ’ın sokakları karanlık ve aydınlatma direkleri yok. Bazı siteler bir türlü direk dikilmemesi üzerine kendi aydınlatma direklerini bile kendileri dikti” diye konuştu.
 
TEKİRDAÐLILAR BU YAŞANANLARI HAK ETMEDİ
Yüceer, Saray’ın Küçükyoncalı Köyü’nde de vatandaşların trafo yetersizliğine bağlı düşük voltaj yüzünden, elektronik eşyalarını dahi çalıştıramadığını bildirdi. İmkanı olanların regülatör alarak sorunu çözmeye çalıştığını kaydeden Yüceer, söz konusu durumu ilgililere defalarca izah etmelerine rağmen bugüne kadar herhangi bir gelişmenin olmadığını kaydetti.
TREDAŞ’ın rutin bakımlar yapması, yeterli teknik eleman çalıştırması, arızaların en kısa sürede müdahale etmesi gibi yükümlülükleri yerine getirme zorunluluğu olduğuna dikkat çeken Yüceer, Tekirdağlılar’ın artık bu soruna bir çare bulunmasını istediğini, ne Tekirdağ’ın ne de Tekirdağlılar’ın bu yaşananları hak etmediğini belirtti.
 
KUYRUK ÇİLESİ BİTMEYECEK
Çerkezköy şubesinin Saray, Kapaklı, Kızılpınar, Veliköy, Karaağaç ve köyler de dahil olmak üzere toplam 200 binin üstünde nüfusa hizmet verdiğini ifade eden Yüceer, “Çerkezköy’de 2 TREDAŞ personeli, gün içinde yaklaşık 200 işlem yapmak zorunda kalıyor. Önerge cevabında personel artışına gidileceğine dair herhangi bir açıklama yok. Çerkezköylü hemşerilerim yine uzun kuyruklarda cefa çekecek gibi görünüyor. Bir an önce TREDAŞ’ın sorumluluklarını yerine getirmeli” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER 

0282 726 91 91
0282 747 65 10