Ortaöğretim öğrencilerinin sınav heyecanı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni sistemle Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nin yerine getirdiği Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavı, Tekirdağ'da da yapıldı.

Tekirdağ 28.11.2013 15:18:00 0
 Ortaöğretim öğrencilerinin sınav heyecanı
ÖĞRENCİLERİN ÜSTÜ ARANMADI
Tekirdağ 50. Yıl İlköğretim okulunda merkezi ortak sınavına giren öğrenciler, sınavın kolay geçtiğini söyleyerek, stres yaşamadıklarını belirtti. 8. sınıflar için ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınavın ilk oturumu bugün yapıldı. Sabah saatlerinde okula gelen öğrencilerin üstü aranmadı. Velileriyle okul bahçesinde bekleyen öğrencilerin heyecanları gözlerinden okundu. Çocuklarını sınav süresi boyunca dışarıda bekleyen veliler ise yeni sistemin öğrencilerde stresi azaltabileceğini, ancak çoklu sınav olduğu için sınava hazırlık konusunda çocukların olumsuz etkilenebileceğini kaydetti.
 
HİÇBİR SIKINTI YAŞAMADIK
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler sınavla ilgili yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın rahat ettiğine inandığımız, başarılı geçeceğine inandığımız bir sınav oldu. Çocuklarımızda heyecan olmadı, sabah adres arayan olmadı. Harika bir sistem olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarımız için de güzel olur inşallah. Ayrıca öğretmen görevlendirme, öğretmen arkadaşları zan altında bırakmamak için farklı yerlerde görevlendirdik. Öğretmen arkadaşlar da bu sistemden memnun oldu. Tekirdağ olarak hiçbir sıkıntı yaşamadık" dedi.  Sınavın ilk gününde Matematik, Türkçe, Din Kültür ve Ahlak Bilgisi derslerine tabi tutulan öğrenciler, yarın Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil ve Sosyal Bilgiler sınavına girecek.
 
Haber / Kemal ALTUNOĞLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10