Birgit “DSP siyasal varlığına son vermeli,CHP de kitle partisi olmaktan vazgeçmelidir

Ulusal Gençlik Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından merhum Bülent Ecevit’i anmak için düzenlenen programda konuşan Dr. Kaan Gaytancıoğlu, Bülent Ecevit’in her platforma savunduğu esasların başında

Çerkezköy 2.12.2013 11:54:00 0
 Birgit “DSP siyasal varlığına son vermeli,CHP de kitle partisi olmaktan vazgeçmelidir
Çerkezköy Haber – Ulusal gençlik Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından düzenlenen programda, eski başbakanlardan Merhum Bülent Ecevit anıldı.
 
BÜLENT ECEVİT ANILDI
Önceki gün saat 14.00’da Güleşler Otel’de düzenlenen programa katılım yoğun oldu. Anma programının açılış konuşmasını yapan ULUSDER Çerkezköy Şubesi Başkanı Erdal Darçın Ecevit’in Türk siyasi hayatına yaptığı hizmetler hakkında konuşarak “Bölücü terör örgütüyle pazarlık yapmadan, onlara taviz vermeden ve bitiren Ecevit, bölücü başını Türk yargısına teslim eden Kenya Fatihidir. Elli yılı aşkın siyasi hayatında tek bir yolsuzlukla ve şaibeye bulaşmayan, boy boy yolsuzluk dosyaları bulunmayan, dürüstlüğün sembolü Bülent Ecevit’i anıyoruz” dedi.
 
 
DEMOKRASİ AŞIĞIYDI
Namık Kemal Üniversitesi  Saray Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Dr. Kaan Gaytancıoğlu da “Cenazesinde işte serveti denilerek dünyada sevenlerinden başka miras bırakmayan Ecevit’i ölümünün yedinci yılında anarken bu salonu dolduran kalabalığı görünce ayni şeyi söylemek de benim içimden geldi.  Babası milletvekili, anası ressam olan Ecevit, elit bir aileden gelmesine rağmen her zaman halkın içinde olmuştur” dedi. 1959 yılında Demokrat Parti’nin, CHP’nin mal varlığına el koydurması ile birlikte Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit ile birlikte siyasete girdiğini belirten Gaytancıoğlu “32 yaşında, Millet Meclisine giren Ecevit, demokrasi aşığı, parlemontonun üstünlüğünü her platformda savunan bir siyasetçi olmuştur. 1980 ihtilalı öncesinde olduğu gibi sonrasında da demokrasi mücadelesi vererek yirmi yıl sonra 1999 da başbakan olmuştur” dedi.
 
HALK ONU İŞÇİ BABASI OLARAK BAĞRINA BASTI
Gaytancıoğlu Bülent Ecevit’in her platforma savunduğu esasların başında halkçılık ve işçi haklarının geldiğini ifade ederek “Türk siyasi tarihinde değişik alanlarda vermiş olduğu mücadele, onu bu günlere unutulmaz lider olarak taşımıştır. Halkçılık onun yaşam biçimiydi. Halkın desteğinin alınmadan lider olunmayacağını her defasında anlatan büyük bir siyaset ustasıydı. Sendikalar konusunda vermiş olduğu mücadele nedeniyle Türk Halkı onu işçi babası olarak bağrına basmıştır” dedi. Ecevit’in dış politikada da ülkemizi en güzel konumlara taşıdığını söyleyen Gaytancıoğlu “Kıbrıs Harekâtı sonrasında, ‘Biz Demirellerden, Türkeşlerden milliyetçilik dersi alacak değiliz. Bizler milliyetçiliği Eğe’nin dağlarına yazdık’demiştir” diye konuştu.
 
ECEVİT’İ ANLATTI
Programda konuşan Eski Kültür Bakanı Orhan Birgit de, Ecevit’in, Atatürk ve İnönü gibi CHP’nin kuruculuğunu yapan iki değerli insandan sonra aynı değeri taşıyan bir lider olarak hayatını sürdürdüğünü ifade ederek “Çünkü Ecevit, 27 Mayıs 1960 İhtilalını destekleyenlere karşı mücadele başlatanlardan ilkidir. Ordu Millet yerine, ordu CHP sloganıyla bir otoriteden kurtulmak istenirken diğer bir otorite yanlışı Türk siyasi tarihinde yer bulur. İnönü’nün oluşturduğu Ortanın Solu’nu Ecevit, halkla bütün olmak kaydıyla doldurmaya, yapılmış olan yanlışları ortadan kaldırmaya çalışmıştır. Bu ilk çalışmalarda ben parlamentoda değildim lakin çalışmalar başladığında Ecevit’in yanında yer almıştım” dedi.
 
TAM BİR ÖZGÜRLÜK SEVDALISIYDI
Birgit, Bülent Ecevit’in tam bir özgürlük sevdalısı olduğunu vurgulayarak “CHP toplantıları halka kapalı şekilde yapılmaktaydı. Ecevit bütün bunları bir kenara iterek halkla bütünleşmenin savaşını vermiştir. O halkla bağdaşan ve kucaklaşan bir siyasetçi olarak yoluna devam etti. Kendisi mitinglerde halka seslenirken hanımı da mitinge yakın alanlarda hanımları ziyaret ederek siyasette halkla iç içe olmasının mücadelesini vermiştir. Bu şekilde sergilenmiş olan çalışmalarla o günlerin CHP’si büyümüştür. Malatya, Kelkit ve Gerede’de kurşunlara aldırmadan mitinglerimize devam etmiştik. Bu amansız mücadeleler sonucunda CHP yüzde beşlerden yüzde kırklara yükselmiştir. Bu yükselişi sağlayan bir partinin ilkelerinin yanlış olduğu söylenemez.
 
CUMHURİYETÇİLERLE SALTANATÇILARIN SEÇİMİ OLACAK
Birgit bugünkü CHP’yi de eleştirerek “Bu gün üniversitelerle CHP’nin damarları kesildi. Şimdi Kürtlerle Ulusalcılar gündeme taşındı. Ecevit’in babası da kürttü. Ne var ki Ecevit hiçbir zaman Kürt kelimesini telaffuz etmemiştir.  Bu gün Başbakan alt kimlikleri ortaya atarak ümmetçiliği dayatmaktadır. Sosyal demokratlar ne Ecevit, ne de onun felsefesine uygun hareket etmemektedir. Sosyal Demokratlar bu gün Güvercinin kanadını kırmışlardır. 2013 Mart ayı seçimleri Cumhuriyetçilerle Saltanatçıların seçimi olacaktır. Bunun bilincinde olarak çalışmalarımıza devam etmeliyiz” dedi.
 
DSP SİYASİ VARLIĞINA SON VERMELİDİR
Birgit, DSP’nin, Ecevit’ten kalma varlığını bitirdiğini belirterek “DSP bugün açmazları oynuyor. Siyasi varlığına son vermelidir. CHP ise kitle partisi olmaktan vazgeçmelidir. Sendikalar masası kurulmalı, ezilen işçi örgütlenmeli, halkla tek tek temas sağlanmalı, sanal aldatmacadan kurtularak birebir çalışmalar sürdürülmelidir. Başbakan seçimden başka bir şey demiyor. Sosyal Demokratlar ise henüz seçim havasına girebilmiş değil.  Biz AKP’nin arkasında doğrudan ABD nin var olduğunu iyi biliyoruz. Başbakanın ABD Başkanı karşısında dik duruşundan bahsedenler, Irak’ta öldürülen Müslümanları görmezden geliyorlar. ABD Irak’ı vurmak için Ecevit’den teskere istediğinde rahmetli Ecevit ABD Başkanına, ''Yüzde doksan dokuzu Müslüman olan ülkeye vurmanıza izin vermeyiz” diye konuştu.
 
KLASİK PARTİ OLMAKTAN KURTULMALIDIR
Önümüzdeki seçimin kritik bir seçim olduğunu, bu seçimde oy bölünmesi yaşanmaması gerektiğini ifade eden Eski Kültür bakanı Orhan Birgit “Bugün Türkiye’de sendikacılık kalmadı. CHP etrafında toplananlar, CHP’ye gönül verenler onu klasik bir parti olmaktan kurtarmak zorundadırlar. CHP iktidara gelmeyi ve iktidara geldikten sonra neler yapabilirim diye düşünmek zorundadır. Bu güne kadar düşen kalelerimizi bir bir geri almak zorundayız. Hayatımın son zamanlarını yaşadığımı zannediyorum.  Seksen beş yaşında bir insan olarak bu bekli de benim son konuşmam olacaktır. Ölürken Atatürk’ü ve Ecevitçiliğin hayata ışık vermesini diliyorum” dedi. Konuşmasının ardından Birgit, katılımcıların sorularını da yanıtladı. Konuşmaların ardından Orhan Birgit, Kaan Gaytancıoğlu ve derneğin çalışmalarına katkı sağlayanlara şube başkanı Erdal Darçın tarafından plaket takdim edildi.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Programa CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Ensar Sivri, Metin Dönmez ve Vahap Akay, CHP’li İl Genel Meclis Üyesi M.Zeki Gürcün, CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, CHP İlçe Eski Başkanı Erdinç Turan, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Rağbet Erol, CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Demet Erooğlu, CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, ULUSDER üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Programda dernek üyeleri tarafından Merhum Bülent Ecevit’in kendi şiirleri de okundu.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10