Yerlikaya “Herkes bir engelli adayı”

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Tekirdağ 2.12.2013 16:29:00 0
 Yerlikaya “Herkes bir engelli adayı”
HER 10 İNSANDAN BİRİ ENGELLİ
Ortalama her 10 insandan birisinin, “Engelli” olduğu bir ülkede yaşadığımızı söyleyen Yerlikaya “Kimin ne zaman engelli olacağı bilinemediği için de herkesin birer engelli adayı olarak yaşadığı bir hayatı, bütün riskleri ile sürdürüyoruz. Dünyada olduğu gibi, ülkemiz nüfusunun da ayrılmaz parçası olan engellilerimize, daha iyi hayat şartları sunabilmek konusunda, hepimize önemli görevler düşüyor.Nasıl ki bizler, hayatın her alanında, kimseye muhtaç olmadan yaşamımızı sürdürebiliyorsak, engelli insanlarımızın da tıpkı bizler gibi yaşamlarını sürdürüp, hayata dâhil olmalarının, onlara karşı bir görev ve sorumluluğun ötesinde, temel bir insan hakkı olduğunu ifade ediyoruz” dedi.
 
BİR İNSANLIK MESELESİ
Her geçen gün, artan sayısı ve modern yaşamla birlikte ortaya çıkan yeni sorunlarıyla engelli meselesinin, bir sorundan öte, bir insanlık meselesi olarak durduğunu ifade eden Yerlikaya “Biliyoruz ki engelli insanlarımız; karşılaştıkları sorunlara bizlerce sahip çıkılmasını, kendilerinin anlanmasını ve desteklemesini istemekteler. Bu nedenledir ki “Engelli Meselesi ve Engelli Duyarlılığı” ile ilgili olarak, toplumumuzda büyük bir bilincin oluşturulması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.
 
TEKİRDAĞ’DA BU BİLİNÇ UYANDI
Son yıllarda ülkemizde ve Tekirdağ’da bu bilincin uyandığını ve hem resmî kurumlarında hem de sivil toplumda, güçlü bir şekilde yaygın hale geldiğini, uygulamalardaki canlı örnekleriyle gördüklerini ifade eden Yerlikaya “Bizler, bir insanın engelli olmasının; onun diğer insanlar gibi yaşamasına, çalışmasına ve de başarılar elde etmesine, doğrudan bir engel teşkil etmediğini de biliyoruz. Ondandır ki engelli insanlarımızın kendilerinden, hayata sımsıkı sarılmalarını, sorunlarını dile getirerek çözümün parçası olmaya çalışmalarını ve kararlı bir şekilde, daha iyi bir geleceğe kavuşmak için çaba göstermelerini, istiyoruz. Yaşama tutunma, var olma adına gösterilen bu gayretlerin, engelli insanlarımızın yaşam kalitelerini arttırıp, hayat standartlarını yükselteceğine de yürekten inanıyoruz. 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” vesilesiyle, hemşehrilerimizi, engellilerimize karşı; daha bilinçli, daha duyarlı, dahası sorumlu bir anlayışla, yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını kendi sorunlarımız bilerek, yaşamaya davet ediyorum” dedi.
 
Haber / Reyhan YAVUZ

0282 726 91 91
0282 747 65 10