Gülerçin Koleji’nden anlamlı proje

Özel Gülerçin Koleji “Bir Adım İçin Bin Yürek” projesi kapsamında elde edilen iki adet tekerlekli ve bir adet akülü sandalye için 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde program düzenledi. Saat 14.00??

Çerkezköy 3.12.2013 18:01:00 0
 Gülerçin Koleji’nden anlamlı proje
BİR ADIM İÇİN BİN YÜREK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 8-A sınıfı öğrencilerinden Dilara Açık “Duvarda gözyaşım saklı” şiirini okudu.  7-A sınıfı öğrencilerinden Bihter Badur’un konuşmasının ardından konuşan Gülerçin Koleji Lisesi Müdürü Süleyman Sezgin, “Birkaç ay önce bir haber okudum. Down sendomu olan çocuklar için yarış düzenlendi. Yarışmanın ortasında çocuklardan birisi düşer ve ağlamaya başlıyor. Diğer yarışmacılar ise yarışı bırakıp, yere düşen arkadaşını kaldırıp koluna girip hep beraber el ele yarışmayı bitiriyorlar. Bu çocuklar mı engelli, yoksa stadyumlarda tuttuğu takım yenildi diye birbirini öldüren mi engellidir. Bu soruya sağlıklı cevap bulmak gerekiyor” dedi.
 
“İNSANLARIN BİRBİRİ İLE İLİŞKİ KURAMAMASIDIR”
Bir insanın elinin ve ayağının olmamasının, kulağının duymamasının bir engel olmadığını ifade eden Sezgin “Asıl engelli olan, onların bu halini görerek onlara yardım yapamamaktır. Asıl engel insanların insanca birbirleri ile ilişki kuramamasıdır. Asıl engel egolarını putlaştırarak dünyaya ben merkezli bakışlarıdır. Asıl engel sahip oldukları ile mutlu olmayı beceremeyen  yıkınan insanlardır. Birilerine kızıp başkalarını cezalandırma cüretini gösterenlerdir” diye konuştu.
 
“YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTIK”
Proje öğretmenlerinden İngilizce Öğretmeni Özlem Gökçe de, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla velilerin ve öğrencilerin desteğini alarak okul çapında bir yardım kampanyası gerçekleştirdiklerini ifade ederek “4 Kasım Pazartesi günü başlattığımız sosyal sorumluluk projemizde 27 Kasım’da mutlu sona ulaştık. Engellerimize engel olan şey aslında engelleri değil, onların engellerine empatiyle yaklaşamayan zihinler dedik ve önce çocuklarımızda bu tarz sosyal görevlerimize karşı duyarlılık yaratmaya çalıştık. Buna ancak empati kurarak yapabilirlerdi. Onlara empati kurmayı öğrettik ve bunu da hayatın beklenilen aksine karşılarına hep güzel şeyler çıkarmayacağı, bazen olumsuz durumlarla karşılaşabilecekleri gerçeğini anlamalarını sağlayarak gerçekleştirdik. Onlara sorumluluk verdik; velilerimizin gönül evlerinde pişirdiği sımsıcak aşları, öğrencilerimiz kuruşu kuruşuna hesap ederek sattılar. Öyle ki sattığı yiyeceği annesi yapmış olsa bile, ücretini kutuya bırakıp kocaman yürekli çocuklar satın aldılar” diye konuştu.
 
“BİZİM KOŞMAMIZ GEREKİYOR”
Sosyal sorumluluk projesinin son gününde bir adet akülü iki adet manuel olmak üzere üç tekerlekli sandalye aldıklarını belirten Gökçe “Engelleri yok etmeye gücümüz yetmezdi elbet, lakin bu şekilde aynı yolda aynı hızla ilerleyebilirdik. Şefkat dolu velilerimiz, adam olmuş çocuklarımız, fedakar öğretmenlerimiz, yardımsever idarecilerimiz, yani özetle Gülerçin Koleji ailesi olarak biz, elimizden geleni yapmaya çalıştık. Amacımız reklam olmak değil, örnek olmaktı ve temennimiz de bu doğrultudadır. Engel, bedenle değildir; asıl engel, engellilik durumuna duyarlılıkla yaklaşamayan zihinlerdedir. Unutmayın, onların bir adım atabilmesi için bizim koşmamız gerekiyor” dedi.
 
BU BİR ADIMDIR VE İLKTİR
Konuşmaların ardından projeye katkıları bulunan 3.sınıf öğretmeni Nilay Yeni’ye Anaokul ve İlkokul Müdürü Tuğba Zenginal, Özlem Gökçe’ye de Lise Müdürü Süleyman Sezgin tarafından plaket verildi. Programın sonunda ise Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri Berkan Üresin, Özlem Gündoğdu ve Nursena Kuru’ya tekerlekli sandalyeleri teslim edildi.  Bu projede emeği geçen okul idarecilerine, öğrencilere ve velilere teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya “Sizlere teşekkür etmek istiyorum. Yaptığınız bir adımdır ve ilktir. Beni çok farklı duygulandırdınız. İhtiyaç sahibi arkadaşlarımızı da fazlasıyla mutlu ettiniz” dedi.
 
 Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10