Yel; “Amacımız tarihi olgulara ışık tutmak”

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Yel, Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği’ni ziyaret etti.

Tekirdağ 4.12.2013 16:22:00 0
 Yel; “Amacımız tarihi olgulara ışık tutmak”
SÜLEYMANPAŞA’NIN HAYATI İLE İLGİLİ ÇALIŞIYORUZ
Mustafa Yel’in ziyaretine Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Bayol, Başkan Yardımcıları Ahmet Sulbi, Ramazan Baran ve Özgür Yaver ile dernek üyeleri yoğun katılım gösterdi.  Dernek Başkanı Hüseyin Bayol, derneklerinin amacının siyasal, kültürel, ekonomik ve sosyal yelpazede tarihi olgulara ışık tutmak olduğunu söyledi. Ziyaretinden dolayı Yel’e teşekkür eden Başkan Bayol, aday adaylığı ile ilgili hayırlı olsun temennisini dile getirdi. Bayol, Tekirdağ’da, Balkan Faciasının 100. Yılı, Büyükşehir Belediyeciliğinin tarihsel geçmişi ve Şehircilik, Yavuz Sultan Selim’in ölüm yıldönümü, Tekirdağ’ın Kurtuluş Günü, Osmanlı’dan günümüze ekonomik yapı, Hayrabolu’nun gizli tarihi gibi çeşitli konularda konferanslar düzenlediklerini belirterek,“İlçemize ismini veren Süleymanpaşa’nın hayatı ile ilgili kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Ayrıca önümüzdeki ay içerisinde gençliği merkeze alan bir konferans düzenleyeceğiz” diye konuştu. AK Parti’den Büyükşehir Aday Adayı olan Mustafa Yel ise sivil toplum kuruluşlarının sosyal ve siyasal yaşamın vazgeçilmez kurumları olduğunu söyledi. Yel, Büyükşehir için kapsamlı projeler hazırladıklarını, nasip olursa Sivil Toplum Örgütleri ile Büyükşehir Belediyesinin imkânlarının birleştirilerek farklı projelerle sosyal dokuya sirayet eden çalışmalar yürüteceklerine işaret etti.
 
PROJELERİNİ ANLATTI
Büyükşehir’i kazanmaları durumunda gerçekleştirecekleri projelerden birinin de tarih ve kültür içerikli olduğunun altını çizen Mustafa Yel, “Tekirdağ’ın tarihi ve kültürel serüvenini İslam öncesi yani 1300’lü yıllara kadar olan dönem ve Osmanlı hâkimiyetindeki dönem olmak üzere iki kısımda hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bu toprakları bizlere vatan eden ecdatlarımız, kanlarını dökerek bizlere bu toprakları emanet eden tarihi şahsiyetlerimizi de halkımıza en iyi şekilde tanıtmalıyız. Bu kapsamda ilçelerimizde tarihi şahsiyetlerimizi sesli tanıtacak kitabeler hazırlayacağız” dedi.
 
Haber / Kemal ALTUNOĞLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10