Batum, “İstedikleri padişahlık sistemi”

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, dün saat 15.00’da CHP Kapaklı İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Kapaklı 4.12.2013 19:15:00 0
 Batum, “İstedikleri padişahlık sistemi”
ÖRTÜYÜ YAVAŞ YAVAŞ KALDIRTIYORSUNUZ
CHP Teşkilatının ardık bir ilçe teşkilatı olduğunu ifade eden Batum, siyasete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 1980’de Türkiye’ye bir çuval giydirildiğini ifade eden Batum “‘Ne örgütü, ne insanları? Gerek var mı? Bir kişi adayları belirler’ denildi. Bunu yapmayan CHP gibi partilere, ‘Ya bunlar ne salak, hala tartışıyorlar aralarında. Bak Özal’a, tek başına belediye başkan adaylarını bir gecede belirliyor. Bunlar kavga ediyor’ denildi. Bugün bu örtüyü sizler yavaş yavaş kaldırıyorsunuz. Doğru da yapsak, yanlış da yapsak bunları hep beraber yapacağız. Küskünlük olmayacağına inanıyorum” dedi.
 
EDİRNE’DE KONFERANSA KATILACAK
CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de Süheyl Batum ile Cumhuriyet Halk Partisi’nde Milletvekilliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek “Kendisi benim üniversitede Anayasa Hukuku hocamdı. Yarın kendisi Edirne Barosu tarafından organize edilecek olan Kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesi ile ilgili konferansa katılacak. Öncesinde Tekirdağ ve Kırklareli’ndeki örgütleri ziyaret etmek istedi. Burdan kendisini Kırklareli’ne uğurlayacağız” dedi.
 
TEKİRDAĞ’I ALACAÐIZ
Yaşanılan sürecin, tüm Tükiye’nin bir araya gelmesi gereken bir süreç olduğunu ifade eden Köprülü “Tekirdağ’ı alacağımıza inancımız tamdır. Hedefimiz yalnız Trakya’da değil, tüm Türkiye’de başarılı bir sonuç almaktır. Bu çerçevede bir araya gelip yumruk olup AK Parti’nin başını ezmemiz gerekiyor. En büyük sorumluluğumuz, bu ülkeyi AK Parti denilen beladan, illetten kurtarmaktır” dedi. Konuşmaların ardından Süheyl Batum, partililerin sorularını yanıtladı.
 
BUNLARIN İSTEĞİ BELLİ
Anayasa Komisyonu’nun neden dağıldığının sorulması üzerine konuşan Süheyl Batum “Biz Aralık ayında AK Parti’nin yeni bir anayasa istemediğini anladık. Sendikal haklar dedik, hayır dediler. Memurlara toplu sözleşme yapalım dedik, hayır dediler. Taşeron denilen kölelik sistemini kaldıralım dedik, hayır dediler. Buna karşılık Ocak Ayı başında da Başkanlık Sistemi getirelim dediler. Nasıl olacak dedik. Türk usulü Başkanlık Sistemi olacak dediler. Biz anayasanın madde madde oylanmasını talep ettik, yok dediler, bir bütün olarak oylanacak. Bunların isteği belli. Ben padişah olayım. Başkanlık sistemi yapalım. En azından parti ile ilişkisi kesilmemiş bir Cumhurbaşkanı olayım diyordu. İkincisi de birilerine verdikleri sözler vardı. BDP’yle de anlaşmışlardı. Bunun için de federasyonu getirmek istiyorlar. Çok net. Bizim bir sözümüz var. Yüzde 26 oy aldıysak, bu ülkedeki her 4 insandan birine verilmiş sözümüz var. Biz bu cumhuriyeti kuranların çocuklarıyız. Bu ülkede insanlar kölelik düzeni olmadan yaşayabilecek” ifadesini kullandı.
 
2 ADAY ADAYI NEDEN SANDIÐA ALINMADI?
Süheyl Batum, bir partilinin, 4 aday adayından 2’sinin sandığa neden alınmadığını sorması üzerine “Özeli bilmem. Benim bu konuya müdahil olmam yakışık almaz” dedi. Konuşmalar sırasında cep telefonundan mesaj alan Emre Köprülü, çok önemli bir haber aldığını ifade ederek “Anayasa Mahkemesi Mustafa Balbay’ın uzun tutukluluk süresi gerekçesi ile adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine ilişkin başvurusunu kabul etti. Türkiye bir süreçten geçti. Bu süreçte AK Parti kendisini mağdur göstererek, sözde kendisine yönelik bir darbe girişiminde bulunulduğu ve demokratik olmayan yollarla indirilmeye çalışıldığı noktasında bir algı yaratmaya çalıştı. Fakat, Ergenekon davasının da başlangıcını oluşturan bir gazete, bu kez 2004’te MGK’da alınmış olan kararı kamuoyu ile paylaştı. O kararda yer alan gerekçeler, bugün Tükiye’nin generallerinin cezaevinde bulunmalarının, itibarlarının en aza indirecek sürecin başlangıcın, MGK’da alındığını gösterdi” dedi.
 
AK PARTİ’YE BİR TOKAT GİBİ İNDİ
 Şimdi alınan bu kararın da Mustafa Balbay’ın adil yargılanmadığının bir göstergesi olduğunu ileri süren Emre Köprülü “Şimdi sormak lazım. Her fırsatta hukuk devleti, demokrasi diyen Başbakan, bir milletvekilinin haksız yere cezaevinde tutulduğu tescillenmesine rağmen o halkın karşısına nasıl çıkıp da oy isteyecek ya da bu ülkenin demokratik olduğunu iddia edecek. Bugün alınan bu karar, o süreçte açıklama yapan AK Parti’ye bir tokat gibi inmiştir” dedi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10