İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi tamamlandı

Trakyakent Belediyeler Birliği’nin etkinlik programları kapsamındaki 2013 yılı Aralık ayı eğitim programlarından olan ve belediye personeline yönelik olarak düzenlenen “İş Sağlığı ve GüvenliÄ?

Bölgede Gündem 5.12.2013 11:03:00 0
 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi tamamlandı
EN ÖNEMLİ KONULARDAN BİRİ
Toplantının açılış konuşmasını yapan Trakyakent Kültür Komisyonu Üyesi, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, “Çalışma hayatımızdaki en önemli hususlardan biri olan İş Güvenliği konusunu Uzman arkadaşımız bizlerle paylaşacak. İş sağlığı yasasının getirdiği uygulamaları her kamu personeli öğrenmek zorunda. Çalıştığımız kurumda sorunlarımızı, görev ve sorumluluklarımızı bilmek zorundayız” dedi. Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz de”Bütçe olarak küçük bir Belediyeler Birliği olmamıza rağmen kısa bir zamanda çok önemli işlere imza attık. Böyle bir kuruluşun parçası olmak bizler açısından çok önemli ve gurur veren bir durum. İhtiyaç duyulan her alanda Belediyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
 
İŞ GÜVENLİĞİ KANUNUNU ANLATTI
Eğitim programının ilk bölümünde Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz, 6331 sayılı iş güvenliği kanunu ile ilgili değişikler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Birlik Müdürü Sinan Çetiz, Belediyelerin kurumsal olarak yeni yasa ile yapmaları zorunlu olan iş ve işlemler hakkında bilgi vererek, çalışanlar açısından günlük yaşamda çok önemli bir yer teşkil eden iş sağlığı ve güvenliği konusunu toplantıya katılan yetkili personeline iş güvenliği kurulunun yapması gereken sorumluluklarını paylaştı. Tekirdağ Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Nihal Özdağ Usta, 6331 sayılı kanun hakkında personelleri bilgilendirdi.
 
İŞ KAZALARINDA İLK SIRADA
İş Kazaları, İş Sağlığı ve Güvenliği, Kazalara karşı alınacak önlemler, İş güvenliği hakkında görev ve sorumluluklar konularının önemini vurgulayan Uzman Nihal Özdağ Usta, Elli kişinin üzerinde olan kurum ve kuruluşların iş sağlığı ve güvenliği kurulu oluşturması gerektiğini söyledi. Dünyada en fazla iş kazası olan ülkeler arasında Türkiye’nin üçüncü sırada yer aldığını belirten, Uzman Nihal Özdağ Usta Avrupa Birliği ülkeleri arasında da Türkiye’nin ölümlü iş kazaları açısından ilk sırada yer aldığını söyledi. İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz İpsala Belediyesi olarak kısa bir zaman içerisinde iş sağlığı ve güvenliği kurulu oluşturacaklarını belirtti.
 
Haber / Reyhan YAVUZ

0282 726 91 91
0282 747 65 10