Öğretmenler ÇEMYO’yu tanıdı

Namık Kemal Üniversitesi ve üniversiteye bağlı Çerkezköy Meslek Yüksekokulu, dün düzenlenen programla tanıtıldı.

Çerkezköy 6.12.2013 13:55:00 0
 Öğretmenler ÇEMYO’yu tanıdı
SAYGIN OKULLAR ARASINDA YER ALIYOR
Dün saat 10.30’da lise Rehberlik öğretmenlerine yönelik düzenlenen tanıtım toplantısına 35 rehber öğretmen katıldı. Namık Kemal Üniversitesi’ni tanıtan slâyt gösterisinin ardından konuşan ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun, gerek eğitim-öğretim niteliği, gerekse sosyal etkinlikleri itibariyle Tekirdağ Bölgesinin saygın ve talep edilen yüksek okulları arasında yer aldığını ifade etti.
 
SAYILI ÜNİVERSİTELER ARASINDA YERİNİ ALDI
Buluş’un konuşmasının ardından ÇEMYO Müdür Yardımcısı Özlem Berkdemir ÇEMYO ve NKÜ hakkında öğretmenlere bilgiler verdi. Özlem Berkdemir, NKÜ’nün genç bir üniversite olmasına rağmen kısa zamanda çok büyük gelişmeler sağladığını ve sayılı üniversiteler arasında yerini aldığını ifade ederek “Üniversitemiz kültürel etkinlikler, barınma, beslenme, sağlık, burs, spor, gibi hizmetleriyle her geçen gün eğitim ve öğretim konusunda hızla mesafe kat etmektedir.  Ziraat, Mühendislik, Fen Edebiyet, İktisadi ve İdari Bilimler, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık fakülteleri, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri Enstitüleri, Sürekli Eğitim, Sağlık Uygulama ve Araştırma, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar, Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezleri, Sağlık Yüksek Okulu, Yabancı Diller Yüksekokulları ve Meslek Yüksek Okullarıyla her geçen gün kendini yenileyen Üniversitemiz de öğrencilerin eğitime dair düşledikleri her şeyi bulmak mümkündür” dedi.
 
YENİDEN YAPILANDI
Berkdemir, ÇEMYO’nun Trakya Üniversitesi bünyesinde 1994-1995 eğitim öğretim yılında Büro Yönetimi ve Sekreterlik ve Tekstil Programları ile eğitime başladığını anımsatarak “2006 yılında NKÜ’nin kurulmasından sonra Namık Kemal Üniversitesi kapsamına alınarak Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu olarak yeniden yapılandı. Uygulamalı eğitimi teşvik ederek çağın gereksinimlerine uygun nitelikte, özgüveni gelişmiş, kendisi ve ülkesiyle barışık meslek elemanları yetiştirerek iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılayan ÇMYO’nun temel yaklaşımı; eğitim ve öğretimi iş yaşamına taşımak ve kentle bütünleşmek oldu. Ders ve uygulamalar kapsamında olmak üzere, öğrencilerin yoğun emek ve çabaları öğretim elemanlarının rehberliği ile çok sayıda bilimsel kültürel ve sosyal faaliyete dönüşerek kentle paylaşmaktadır” dedi.
 
Haber / Kemal ALTUNOğLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10