Kent Konseyi’nden üye çağrısı

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Çerkezköylülerin Kent Konseyi’ne üye olması için çağrıda bulundu.

Çerkezköy 6.12.2013 17:41:00 0
 Kent Konseyi’nden üye çağrısı
KONU İNSAN VE DÜNYA
Kent Konseyi’nin hiç kimsenin veya kurumun talimatıyla çalışmayan fakat bütün STK’ların çatısı olaN bir kuruluş olduğunu ifade eden Gayretli “Devlet veya Mahalli İdare birimlerine bağlı olmayan, ama onların da bu kuruluşun genel kurul delegesi olduğu bir kurum var.
Kuruluş gerekçesi, daha yaşanabilir kentler yaratmada, dünyanın doğal dengesinin korunmasında, yarınımızın temimnatı olan çocuklarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya yaratmada katkılarımızın olması için 1992 yılında birleşmiş milletlerce dünya devletlerine kurulma hedefi olarak verilmiş, 21’inci yüzyılda yaşanılabilecek dünya yaratmaya katkı olarak özetlenmiş bir kurum oluşturmak önerilmiş üye ülkelere. Bu kuruluş bütün birleşmiş milletler ülkelerinde kurulmaya başlanmış. Konu insan, konu dünya” dedi.
 
HERKES FİKİRLERİYLE KATKIDA BULUNABİLİR
Bu kuruluşlarda siyaseyin olmadığını belirten Ahmet Geyretli “Bu kuruluşlara yarınlarını, gelecek kuşaklarını düşünen herkes fikirleriyle katkıda bulunmak üzere üye olabiliyor. Üye olabilmek için tahsilli veya belli bir tabakadan, belli bir meslekten olmak gerekmiyor.
İstenilen tek şey; aynı amaç etrafında toplanmış bu insanlar belli zamanlarda yapılacak toplantılara katılmaları, ortak aklın oluşmasında fikirlerini serbestçe söyleyebilmeleri. Önerdiği fikirlere sahip çıkmalı ve bunu yapacak kurum veya kuruluşun çalışmalarını takip edebilmeli. Bu çalışmaları gönüllü olarak yaparak, gerektiğinde hesap sorabildiği gibi hesap da verebilmeli” diye konuştu. Bu kuruluşların üyelerinin dünyanın her yerinde aynı çalıştığını dile getiren Gayretli “Adına kent konseyleri deniyor bu kuruluşun. Çerkezköy’de de bu kuruluş var ve aynı amaç için çalışıyor. Bu kuruluş, yarınlarımızı, geleceğimizi, çocuklarımızı, yaşadığımız kenti biraz düşünüyorsak bizi çağırıyor” dedi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10