Karacan, “En stratejik oyu biz alacağız”

Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın yeni binası dün Büyük Birilik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan’ın katılımı ile düzenlenen törenle açıldı

Çerkezköy 8.12.2013 18:59:00 0
 Karacan, “En stratejik oyu biz alacağız”
MEHTERAN TAKIMI İLGİ GÖRDÜ
Uğur Mumcu caddesi’ndeki faaliyet göstermeye başlayan BBP Çerkezköy İlçe Teşkilatı yeni binasının açılış töreninde genç Çerkezköy Alperen Ocakları üyeleri “Biz biz biz, Muhsin Başkanın askerleriyiz”, “Kanımız aksa da zafer İslam’ın” sloganları atarken, açılış töreni için Çerkezköy’e gelen İstanbul Mehteran Takımı’nın seslendirdiği birbirinden güzel marşlar, büyük ilgi gördü.
 
 
 
 
 
 
SEÇİM STARTINI DA VERDİK
BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan da İstanbul Mehteran Takımı’nı ilgiyle izlerken, gösterinin ardından tekbirler ve dualar eşliğinde kurban kesildi. Törende konuşan BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, hizmet binasının açılışı ile birlikte seçim çalışmalarına start verdiklerini ifade ederek “Biz hiçbir partinin arka bahçesi değiliz. Biz 20 yıllık geçmişi olan bir partiyiz. Bu çerçevede bütün seçimlerde yer alacak ve her zaman mücadelemizi vereceğiz” dedi.
 
 
 
NASIL SİYASET YAPILMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERDİ
BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan da BBP’nin 20 yıldır çamura bulaşmadan, hırsızlıkla itham edilmeden nasıl siyaset yapılması gerektiğini gösterdiğini ifade ederek “Başbakan 2 gündür Trakya’da geziyor. Edirne’de yaptığı konuşmada, tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek din diyor. Ama hiçbir konuşmasında bu tek milletin hangisi olduğunu söylemiyor. Ya da konuşmasında tek dil diyemiyor. Bu konuşmaları Güneydoğu’da yapamıyor. Orada pkk paçavraları bayrak diye sallandırılıyor” dedi.
 
 
“MİLLETİ PARAMPARÇA ETTİN
Karacan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da şu sözlerle seslendi: “Milleti paramparça ettin. Trakya’ya gelip milliyetçlik yapıyorsun, Diyarbakır’da Barzani’nin başındaki konfetileri temizliyorsun”. Karacan, terör örgütünün belinin kırıldığı dönem açılım sürecinin başladığını ifade ederek “Adeta pkk’ya can suyu verdiler. İnsanımızın, bu milletin birlik beraberliğine dianmit koyanları unutmaması gerekir. Bugün pkk’lılar dağda değil ovada geziyor. Devletin polisi ve kaymakamı ise arkasını dönüp gidiyor” diye konuştu. 
 
 
MENZİLE ULAŞINCAYA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK
Karacan, BBP’nin, Türk siyasetinin en güçlü hareketi olduğunu ileri sürerek “Bizim şartlarımızdaki bütün partilerin tabelaları indi. Biz arkamızda hiçbir destek olmadan çalışıyoruz. Menzile ulaşıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecek. Kimseden korkumuz yok. Bugün açılışını yaptığımız bu ilçe teşkilatı, kardeşlerimizin evlerinden kestikleri rızıkları ile gerçekleşti. Tek isteiğimiz verdiğimiz bu mücadeleyi milletimizin anlamasıdır. İnşallah bu millet bizi yetim bırakmayacak. Yerel seçimler yaklaştı. Seçimlerde hesapları bozacağız. Diğer partiler hesaplarının bozulduğunu 30 Mart akşamı görecek” diye konuştu.
 
EN STRATEJİK OYU BİZ ALACAĞIZ
BBP’nin 29 Ocak 1993’ten beri siyasetin içinde olduğunu anımsatan Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, “Seçimlerde en stratejik oyu biz alacağız. 2009 seçimlerinden 19 belediye ile çıktık. 1 belediyemiz daha sonra AK Parti’ye geçerken, 4 belediye de bizim partimize dahil oldu. MHP belediyelerinin yarısnı kaybetti. Saadet Partisi’nde 6 belediye kaldı. 2014 seçimlerinde belediye sayımızı 2’ye 3’e katlayacağız” dedi.
 
HANGİ MAKSATLA YAPILDIĞINI ÖĞRENMELİYİZ
Karacan, BBP Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopte kazası konusunda parti Genel Merkezi’nin izlediği tutumun sorulması üzerine de “Kazada bir sürü şüpheli durum var. Düşen helikoptere 46 saat boyunca ulaşılamadı. Saat 15.04’te helikopter düşüyor. 17.02’de Telekominikasyon İdaesi Başkanlığı heliopterin yerini tespit ediyor. 46 saat boyunce ne hikmetse o bölge hariç her yer aranıyor ve helikopter bulunamıyor. Enkaza ulaşıldığında heliopter üzerindeki cihazlar askeri personel tarafından sökülüyor. Bu cihazlar özel ekipmanlarla sökülmeliydi. Biz enkaz kırımnı incelemesi için almanya’dan uzman getirttik. Yanında da bir Türk asıllı Alman getirttik. Enkaz bölgesine bizim arkadaşlar olmadan gittiler. Bu arkadaşları Sivil Havacılık Kurumu’na götürdüler. Alman uzmanla, sivil havacılık genel müdürlüğünde 3 kişilik bir ekip 4 saat konuşmuşlar. Alman uzman odadan çıktıktan sonra kaçarcasına Türkiye’den gitti. Bizden, anlaşmış olduğu parayı dahi almadı. Diğer taraftan İHA muhabiri İsmail Güneş, enkazdan yaklaşık 600 metre aşağıda bulunuyor. Otopsi raporunda çenesinde kaburgasında ve ayağında kırık olduğu belirtiliyor. Doktorlara sorduk. Çenesinde kırık olan bir kişi bu kadar net konuşabilir mi? Doktorlar, değil çenesindeki kırık, kaburgasındaki kırık bile konuşmasına engeldir diyor. Tüm bu iddialar ortada. Fakat kamuoyunda şu düşünce pompalandı. Helikopter kazası. Biz bunun bir kaza olamayabileceğine inandık. Mülkiye müfettişlerini devreye soktuk. Mecliste araştırma komisyonu kuruldu. Devlet Denetleme Kurulu 800 sayfalık rapor yazıyor. Raporda, bahsettiğim şüpheler somut hale getiriliyor. Bunun üzerine konuyu Malatya Özel Yetkili Savcılığı’na yönlendirdik. Eğer helikopterin düşmesi bir tezgah sonucu olduysa, yani helikopter düşürüldüyse, sadece bunu öğrenmek bize yetmez. Bu işin arkasında kimin olduğunu bilmemiz gerekir. Hangi maksatla bu yapıldı? Bunları öğrenmemiz lazım” dedi.
 
AY SONUNA KADAR ADAY AÇIKLANACAK
Basın mensuplarının ‘Muhsin Yazıcıoğlu bugün yaşasaydı Türkiye’deki siyaset nasıl olurdu?’ sorusu üzerine de konuşan Karacan, “Rahmetli başkanımız yaşasaydı, Barzani bu şekilde Türkiye’ye gelemezdi. Açılım denen bu süreç yaşanmazdı. Yazıcıoğlu yaşasaydı Habur rezaleti olmazdı. Hiçbirşey yapmasaydı, Türkiye’yi gezseydi bugün yüzde 30 oyu vardı” cevabını verdi. Konuşmanın ardından partiye yeni katılanlara rozetleri takıldı. BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı’nın henüz belirlemediklerini söyleyen Karacan, ay sonuna kadar adayın açıklanacağını ifade etti.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Açılış programına BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, BBP İl Başkanı Hakan Şalcı, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Alperen Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Yasin Şeymüz, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, BBP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan, BBP Malkara İlçe Başkanı Ali Karaca, BBP Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Yalçın Durdu, BBP Çorlu Belediye Başkan Adayı Mehmet Tanrıverdi ve çok sayıda partili katıldı.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10