Mevlana 740. ölüm yıldönümünde anıldı

Tekirdağ Belediyesi ile Tasavvuf Vakfı Tekirdağ Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Mevlana’nın 740. Ölüm yıldönümü Şeb-i Arus Töreni İsmet İnönü Kapalı spor Salonu’nda gerÃ

Tekirdağ 9.12.2013 11:12:00 0
 Mevlana 740. ölüm yıldönümünde anıldı
HALA ONDAN FEYZ ALIYORUZ
Örende konuşan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Mevlana’nın ölümünden 740 yıl sonra bile fikirlerinin değer verildiği büyük bir düşünür ve fikir adamı olduğunu belirterek, “Kardeşliğin ve dostlara değer vermenin en güzel örneklerini Mevlana’da görüyoruz. Mevlana bu değerleri günümüze kadar taşıyan çok büyük bir alimdir. Hala ondan feyz alıyoruz 740 sene sonra. Hele hele günümüz şartlarından bu tip düşünce ve olgular yaşamaya devam etmelidir. Devam etmelidir ki halklar arasında dostluk, kardeşlik, iyilik, çalışkanlık, dürüstlük, bütün bu duygular korunsun, yaşatılsın devam etsin. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinden emeği geçen tasavvuf Vakfımıza da teşekkür ediyor, gecenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
MEVLANA’DA KARDEŞLİK
Konuşmanın ardından Tasavvuf Üstadı Mustafa Özbağ tarafından ‘Mevlana’da kardeşlik’ konulu bir sohbet gerçekleştirildi. Sohbetin ardından da Tasavvuf Musikisi eşliğinde sema gösterisi yapıldı. Geceye Başkan Dalgıç ve Eşi Münevver Dalgıç’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Av. Nevim Kaçar ve Eşi Belediye Meclis Üyesi Vedat Kaçar da katıldı.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10