Kaplan “Partililerime güvenerek bu yola çıktım”

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Tekirdağ Eski Milletvekillerinden Erdoğan Kaplan, dün saat 12.30’da Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret etti.

Tekirdağ 9.12.2013 16:05:00 0
 Kaplan “Partililerime güvenerek bu yola çıktım”
TEKİRDAÐ’DA BOŞLUK OLDUÐUNU GÖRDÜM
Gazeteci Şaban Kardeş ile görüşen Erdoğan Kaplan, 30 Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tecrübeli bir siyasetçi olarak ortamı izlediğini ifade eden Kaplan “Tekirdağ’da bir boşluk olduğunu gördüm. Ben daha önce 15 yıl belediye başkanlığı yaptım. Bir dönem milletvekilliği ve aynı dönemde parti meclis üyeliği yaptım. Bir yarıştan dolayı biz parti içinde mağdur olduk. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tekirdağ’da en iyi şekilde en çok oyla seçimi alması için kendimde bu gücü gördüm ve aday adayı oldum. İnşallah CHP olarak 11 ilçede ve büyükşehirde belediye başkanlığını alacağız” dedi.
 
ARKAMDA MİLLETVEKİLİ DEÐİL, PARTİLİLERİM VAR
Aday belirleme sürecinde sandık da olsa anket de olsa kendisine özgüveninin olduğunu ifade eden Kaplan “Halkımla, birikim ve becerimle Tekirdağlı hemşerilerimin büyük teveccühü ile bu işin üstesinde geleceğimize inanıyorum” dedi. Her seçimde karmaşalıklar olabileceğini söyleyen Kaplan “Ama bizde daha fazla. Ben CHP’nin bir üyesi olarak ezgin, cefakat, sessiz üyelerimizin temsilcisi olarak aday adayı oluyorum. Arkamda hiçbir milletvekili yok, il başkanı yok. Bana güç verecek bir dayım yok. Ben partililerime güvenerek bu işe talip oldum. Halkıma güveniyorum. Çünkü ben taban adamıyım, sokak adamıyım. İnşallah partililerimizle birlikte bu ipi en iyi şekilde göğüsleyeceğimize inanıyorum” diye konuştu.
 
EN DOÐRUSU SANDIK OLUR
CHP’de sandık olursa kendi şansını nasıl gördüğünün sorulması üzerine de konuşan Aday Adayı Erdoğan Kaplan “En doğrusu sandık olur. Tekirdağ’ın her yerinde milletvekili ön seçimleri gibi sandık olmasında büyük bir fayda var. Çünkü o sandıktan çıkacak karara herkes saygı duyar. Ama hiç önemli değil, ister sandık olsun, ister atama olsun, ister anket olsun ben her türlü şeye varım. Çünkü ben gücümü halktan ve partililerimden alıyorum” ifadesini kullandı.
 
5 YIL BEKLEMEYE ÇEKİLDİK
Bilgisi, birikimi ve tecrübeleri ile Tekirdağ’da çok büyük hizmetler yapacağını söyleyen CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Erdoğan Kaplan, siyasette sessiz kaldığı sürede neler yaptığının sorulması üzerine de “Geçmiş dönemde parti içinde bir yarış oldu. Bu yarıştan dolayı o dönem genel merkeze karşı geldik. 20 tane milletvekili başka bir arkadaşı destekledik. Tekirdağ’ı olağanüstü il kongresine götürdüler. Siyaset ekip işidir. Olağanüstü kongrede o günkü genel merkezin bütün baskısına rağmen biz partili arkadaşlarımla mücadele ederek olağanüstü kongreyi de aldık. Ama bir ay sonra hem olağanüstü kongrede seçilen il başkanını hem de benimle birlikte çalışma yapan 9 ilçenin 7 tanesinin ilçe başkanını ekibimizi görevden aldılar. Biz de ondan sonra eller yukarı dedik. Beklemeye çekildik. Cumhuriyet Halk Partisi’nden tasviye edildik” dedi.
 
ZATEN PARTİNİN İÇİNDEYDİK
CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere genel merkezin kapılarını herkese açtığını ifade eden Kaplan “Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara getirmek için Türkiye’de çok güzel gelişmeler var. Cumhuriyeti seven, Atatürk’ü seven herkes partimize davet edildi. Biz zaten partimizin içindeydik. Şansı da gördük, bu hareketten dolayı da aday adaylığı kararı aldım” dedi.
 
HÜKÜMET UZATMALARI OYNUYOR
Ben 30 yıldır bu işin içinde olduğunu ve pekçok hükümetle çalıştığını dile getiren Erdoğan Kaplan “Hiç böyle bir ayrımcılık yoktu. Bu virüs bizim içimize bu hükümet döneminde girdi. Kürt’tür, Türk’tür, Laz’dır herkes bir değerdir bu ülkede. Ama bu ayrımcılık bu hükümet döneminde oldu. Her şeyin de bir sonu vardır. Bu hükümet de uzatmaları oynuyor. İnşallah yerel seçimlerden sonra hükümetin kaderi de tayin olacak ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını bu seçimlerden sonra hep beraber kuracağız” dedi.
 
11 YILDIR NEDEN YAPMADINIZ?
Nasıl bir Tekirdağ hayal ettiği sorusuna da cevap veren Erdoğan Kaplan “Aday olursak ilçe belediye başkanlarımızla oturup daha geniş bir program yapacağız. Ben milletvekiliyken çevre komisyonundaydım. 10 yıl önce de araştırma komisyonundaydım. 9 yıl önce Çerkezköy’e geldik gördük. O zaman da söyledim. İcraat yapalım, dosyada kalmasın dedim. 10-11 yıldır hiçbir şey olmadı. Ama seçim üzerine başbakan geldi Çerkezköy ve Çorlu’nun derelerinden bahsediyor. 11 yıldır neden yapmadınız. Ben çevreci bir insanım. Yeşile ve ormana hastayım. 15 yıl Saray’da belediye başkanlığı yaptım. Şimdi Saray cennet gibi. Her taraf yeşil, pırıl pırıl. İnşallah Tekirdağ’ın her yerini böyle yapacağız. O derelerden akan siyah ve kırmızı suyu berrak bir suya çevireceğiz” diye konuştu.
 
HALKIMIZIN MALINI VE CANINI KORUMAK İÇİN ÇALIŞACAÐIZ
Tekirdağ’ın özellikle sahil kesiminin birinci derece deprem bölgesi olduğuna da dikkat çeken Erdoğan Kaplan “Deprem konusunda da ne gerekiyorsa acil önlemleri alıp halkımızın canını ve malını korumak için paçaları sıvayıp işe başlayacağız” dedi. Bu süreçte genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini söyleyen Kaplan “Genel başkanımız bölgede daha hassas davranılmasını istedi. Bölgede sıkıntı olduğunu dile getirdi ve bunların düzeltilmesi doğrultusunda milletvekillerini görevlendirdi. Hep beraber el ele vererek bu sıkıntıları hep beraber çözeceğiz” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10