“Battaniyeye mahkum edildik”

Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, yaşanılan elektrik kesintileri nedeniyle adeta canlarından bezdi. Mahalleli, birçok evde elektrik kesintisi dolayısıyla beyaz eşyaların yandığını ifade etti. Cumhuriyet Mahall

Kapaklı 10.12.2013 10:53:00 0
 “Battaniyeye mahkum edildik”
Çerkezköy Haber – Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Seda Sokak’ta meydana gelen elektrik kesintileri tepkiye neden oldu.
 
VATANDAŞ CANINDAN BEZDİ
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, uzun zamandan beri çözülmeyen, hatta her geçen gün daha da karmaşık hale gelen elektrik kesintilerini hem Kaymakam hem de Belediye Başkanına taşıdıklarını ifade ederek “İlk etapta vatandaş sorununa çözüm bulabilmek amacıyla muhtara gidiyor. Ben mahallemde yaşanan elektrik probleminin üzerine gittim. Daha önceki uğraşlarıma rağmen mesele maalesef ki çözülemedi. Dün Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile görüştüm.  Meselenin çözümü için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmanın uğraşı içerisinde bulunduk” dedi.
 
ÖDENEK OLMAMASI BİZİM SORUNUMUZ DEĞİL
Cumhuriyet Mahallesi Seda Sokak sakinlerinden Hızır Altınöz de, özellikle Pazar günleri en az on kere elektriklerinin kesildiğini söyledi. Aradıkları yetkililerin “Ödenek olmadığı için trafolar değiştirilemiyor” cevabını verdiğini belirten Altınöz “Bu bizim sorunumuz değil.  Bu bir nevi ticaret. Tükettiğim elektriğin parasını benden tahsil eden kurum, benim elektriğimi kesintisiz olarak vermek zorundadır.  İki aydır anlatılmaz sıkıntılar yaşadık. TREDAŞ, yaşadığımız problemlere arkasını dönmüş” dedi.
 
 
 
ELEKTRİK OLMAYINCA DOĞALGAZ DA ÇALIŞMIYOR
Fatma Taştan da buzdolabının ve diğer bazu beyaz eşyalarının elektrik kesildikten sonra gelen yüksek voltajlı elektrik nedeniyle yandığını ifade ederek “Pazar akşamı tam on kere elektrikler gidip geldi. Hiçbir iş yapamadık. En kötüsü elektrikler gidince doğalgazın çalışmıyor olması. Bizim bu konuda yaşadığımız sıkıntıya umarız yetkililer gerektiği şekilde eğilirler” diyerek tepkisini dile getirdi.
 
 
 
 
CANIMIZ YANIYOR
Mahalle sahinlerinden Hüseyin Olzingar ise beyaz eşyalarının sürekli yandığını ifade ederek “Hafta içi her gün kesilen elektriklerimiz hafta sonunda hiç yanmıyor gibi.  Bunu sayı ile belirtirsek en az on kere kesinti oluyor. Yanı elektriğimiz hiç olmuyor.  Elektrik olmayınca doğalgazımız da olmuyor. Açıkçası üşüyoruz. Umarım yetkililer nasıl bir zorlukla karşı karşıya olduğumuzu anlarlar” derken, Ebru Değirmenci de artık bu sorunun çözülmesi gerektiğini ifade ederek “Açıkçası canımız yanıyor. Bir taraftan üşüyor diğer taraftan yanan eşyalarımızı onarmak için mütemadiyen para ödüyoruz.  Yetkililere ulaşmak zor” dedi.
 
BATTANİYEYE MAHKÛM EDİLDİK
Mahalle sakinlerinden Hava Altınöz de elektriklerin sık sık kesilmesi nedeni ile çocukların temizliğinin dahi yapılamadığını ifade etti. “TREDAŞ yetkilileri bir evde hayatın elektrikle devam ettiğini sanırım bilmiyorlar. Misafirimiz geldiğinde utanıyoruz.  Soğuk odada zaman doldurmaya çalışıyoruz” diyen Altınöz, Seda Sokak’ta yaşayanlar olarak battaniye altında yaşamaya mahkûm edildiklerini ifade etti. Hakan Baran ise, “TREDAŞ yetkililerini aradığımda bana verdikleri cevap çok enteresandı. Yetkili, ‘Belediye Başkanınıza söyleyin bu kadar çok alanı imara açmasın’ dedi. Şimdi imara açılmış fazla yer olmasının bedelini biz mi ödeyeceğiz. Kış günü ısınmayı mı düşüneceğiz yoksa evde aş pişmediğini mi?” dedi.
 
BİZE ELEKTRİK VERMEKLE YÜKÜMLÜLER
Seda Sokak sakinlerinden Abdullah Keçeci de, 18 yıldır Cumhuriyet Mahalle’sinde yaşadığını ve bu zaman zarfında elektriklerin kesilmediği gün sayısının çok az olduğunu ifade ederek “Yetkilileri aradığımda bana elektrikli ısıtıcıların yanması nedeni ile trafonun bu yüklenmeyi kaldıramadığını, bu nedenle arızlar oluştuğunu söylüyorlar. Bu bizim sorunumuzun çözümü değil. Taraf yetmiyorsa yetkililer büyüğünü kursunlar.  Kurum içinde ki problem beni alakadar etmiyor. Ben, bana kesilen faturayı ödemekle mükellefim. TREDAŞ yetkilileri de bana elektrik vermekle sorumludur” dedi.
 
 
TREDAŞ, BİZE ÇİLE ÇEKTİRİYOR
Gani Yasa ise 13 yıldır kahvehane işlettiğini, elektrik kesintilerinin ticaretini olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.  Yasa “Trafonun yetersizliğini neden gösteren TREDAŞ yetkilileri, Seda Sokak sakinlerine çile çektiriyor. Pazar günü üç saat elektriğimiz yoktu.  Hayatın elektrik üzerine inşa edildiği bir zamanda üç saat elektriksiz kalmak ciddi manada canımızı acıtmaya başladı. Ben kahvehanede jeneratör kullanıyorum.  O kadar sıklıkla elektriklerimiz kesiliyor ki artık değişik önlemler almamız gerektiğine inanmaya başladık” dedi.
 
 
MAĞDUR EDİLİYORUZ
Sıtkı Çalışkan da Seda sokak’da üç televizyon, bir buzdolabı ve bir de doğalgaz kartının yandığını ifade ederek “Biz resmen burada sefilleri oynuyoruz. TREDAŞ kadar sorumsuz bir kurum olamaz. Vatandaşa fatura kestiklerinde o faturanın gecikmesi durumunda vatandaşın elektriğini hemen kesiyorlar. Fatura konusunda duyarlı oldukları kadar elektrik kesintileri konusunda da duyarlı olsalar mesele kalmayacak” derken,  Savaş Çetinel ise “Biz gerçekten mağdur ediliyoruz.  Yıllardır bu soruna çözüm bulamamak bizleri yıprattı. Bu konunun nasıl çözüleceğini anlayabilmiş değilim” diyerek bu sorunun biran önce çözülmesini istedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10