Ticari hayatta yeni dönem

E-fatura uygulaması ile Türkiye'de tahsilat ve ödeme döngüsünde yeni bir dönem başlıyor. Tamamen elektronik uygulamalar üzerinden yürüyecek yeni ticaret hayatında e-fatura mali sistemin temel taşı olacak. Banka

11.12.2013 15:14:00 0
 Ticari hayatta yeni dönem
KAĞIT FATURA YERİNE E-FATURA
 
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) oluşturduğu e-fatura sistemi ile yıllık brüt satış hasılatı 10 milyon TL'nin üzerindeki 30 bine yakın şirket, 2013 yılı Aralık sonu itibariyle kağıt fatura yerine, e-fatura düzenleyecek. e-fatura uygulaması, Türkiye'de tahsilat ve ödeme döngüsünde yeni bir dönem başlatıyor. Tamamen elektronik uygulamalar üzerinden yürüyecek yeni ticaret hayatında e-fatura mali sistemin temel taşı olacak. e-fatura, e-defter, mali mühür ve yakın gelecekte oluşacak e-arşiv, e-çek, e-irsaliye ve benzeri uygulamalar ile bankacılık da baştan başa elektronik ortama taşınacak. Ticari hayatta teknolojik devrim olarak nitelenen e-Fatura uygulaması ile kayıt dışı ekonomi, naylon fatura gibi süreçlerin de tarihe karışacağı belirtilirken, bu yıl 30 bin işletmenin e-faturaya geçmesinin ardından 2014'te de yıllık ciro sınırının 5 milyon TL'ye indirileceği ve kademeli olarak tüm işletmelerin sisteme dahil edileceği belirtiliyor.
 
ERTELEME YOK
 
Maliye Bakanlığı, yakın zamanda yaptıpı açıklamada zorunluluk kapsamındaki mükelleflerin 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren e-fatura alıp göndermek zorunluluğu bulunduğunu belirterek, e-fatura ve e-defter uygulamalarının başlama tarihi ile ilgili olarak bir ertelemenin söz konusu olmadığını belirtti.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10