Akay “30 Mart’ın iktidarı CHP’dir”

CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylarından Vahap Akay, Pazar günü yapılacak olan önseçim öncesi kendisini destekleyen partililerle bir araya geldi.

Çerkezköy 13.12.2013 10:58:00 0
 Akay “30 Mart’ın iktidarı CHP’dir”
CHP İKTİDAR OLACAK
 
Önceki akşam saat 19.30’da Med Akademi’de düzenlenen toplantıda konuşan Vahap Akay, Ağustos ayından beri sahada olduklarını ifade ederek “7 aday adayı olarak 2 Eylül’de yola çıktık” dedi. Bugüne kadar parti için emek harcayan başta aday adayları olmak üzere tüm partililere teşekkür eden Akay “CHP 30 Mart’ın iktidarıdır. CHP iktidar olacak” dedi. Pazar günü partililerin sandığa gideceğini dile getiren Akay “Bu Pazar, iktidar dahil diğer partilere örnek olacak bir seçim yaşayacağız. 1873 üye partisine sahip çıkacak. Bu sürecin partimize ve Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
 
SEÇİMİ KAZANACAK GÜÇTEDİR
 
Çerkezköy’de 25 yıllık hasreti sonlandırmak için yola çıktıklarını söyleyen Akay “Koltuk sevdasında da değiliz. CHP Çerkezköy Belediyesi’ni alacak güçtedir. 30 Mart’ta CHP’yi iktidara getireceğiz” dedi. Tüm aday adaylarına teşekkür eden, kendisi ile birlikte ön seçime girecek olan 3 aday adayına da başarılar dileyen Akay “Sandıktan kim çıkarsa çıksın seçimi kazanacak güçtedir” dedi.
 
SANDIKTAN KİM ÇIKARSA ADAY ODUR
 
Aday adaylığını açıkladığında ilk sözünün sandık olduğunu söyleyen Vahap Akay “Ben CHP’nin vicdanı ile yola çıktım. Son sözü sandıkta CHP üyeleri söyleyecek. Üyeler Pazar günü Çerkezköy’de kazanacak adayı çıkaracaktır. CHP’de sandık varsa son sözü sandık söyler. Sandıktan kim çıkarsa o CHP’nin Çerkezköy’deki adayıdır” diye konuştu.
 
BAŞARI İNSANIN YÜREĞİNDE SAKLIDIR
 
CHP Eski Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Demir de bu süreçte emeği olan 7 aday adayına teşekkür etti. CHP’nin artık tereddütsüz 30 Mart’ta Çerkezköy’de iktidara geleceğini iddia eden Demir “7 aday adayı arkadaşımız da aday kim olursa olsun desteklemeye söz verdi. Bu, CHP’nin iktidara gelmesini arzu eden herkesi mutlu etti. İpi kim göğüslerse diğer arkadaşlar da bu sürece destek olacaklardır” dedi. Kiminle yola çıkarsa çıksın CHP’nin Çerkezköy’de seçimi kazanacağını iddia eden Hasan Demir, Vahap Akay’ın genç olması dolayısıyla eleştiride bulunanlara da cevap vererek “Atatürk Türkiyesi’nde Atatürk’ün gençliğe inancını hazmedemiyorsak bizim ne partililiğimiz ne de sosyal demokratlığımız tartışılır. Bu başarı insanın vizyonunda, yüreğinde saklıdır” dedi.
 
GEÇMİŞE DEĞİL ÖNÜMÜZE BAKMALIYIZ
 
İlçe eski başkalarından Fedai Güven de, siyasette çizgilerinin hiç değişmediğini ifade ederek “Ciddi bir seçim sürecine girdik. 30 Mart partimiz için bir dönüm noktası. Çerkezköy’de 1989’da Hikmet Uğraş ile seçimi aldık. Geçmişte hatalar olmuştur, olmamıştır bunu tartışmanın çok fazla önemi yok. Önümüze bakmalıyız” diye konuştu. CHP’nin Çerkezköy’de 7 aday adayı ile seçim sürecine girdiğini anımsatan Güven “Hepsi layıkıyla çalıştı. Adayın belirlenmesi için sandıkta karar kılındı. Sandığa 4 kişinin girmesine karar verildi. Genel merkezin bu kararına da saygı duymak gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
CHP BAYRAĞINI GÖNDERE ÇEKECEKTİR
 
Pazar günü yapılacak ön seçimle, partiyi temsil edecek adayın belirleneceğini söyleyen Güven “Ben de CHP’ye uzun yıllar hizmet etmiş biri olarak arkadaşlarımla birlikte karar verdim. Ben siyasette ahde vefaya inanıyorum. Vahap arkadaşımız partimiz için yıllardır hizmet ediyor. Biz kendi içimizde mücadele ederiz ama sonra kol kola girmeyi de biliriz” dedi. 2011 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı  olan 3 kişi el ele verdiklerini ifade eden Fedai Güven “Biz hiçbir zaman çizgimizi değiştirmedik. Vahap Akay da çizgisini hiç değiştirmedi. En doğru adayın Vahap Akay olduğuna inanıyorum. Kendisinin sandıktan çıkacağına, seçimde CHP’nin bayrağını göndere çekeceğine inanıyorum” dedi. Vahap Akay’ın yaşının genç olması ile ilgili eleştirilere de cevap veren Güven “Bazı arkadaşlar başkan olduklarında kaç yaşında olduklarını unutmasınlar” dedi.
 
KAPAKLI’DA SEÇİMİ ALACAĞIZ
 
Çarşamba günü Genel Merkez tarafından İrfan Mandalı’nın Kapaklı adayı olarak açıklandığını anımsatan Güven “4 aday adayına çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İrfan Mandalı’nın CHP’ye değerli hizmetleri olacaktır. Kapaklı’da seçimi alacağımıza inanıyorum. Tekirdağ’da 11 belediye başkanı ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni de alacağız” dedi. 2009 yerel seçimlerinde Çerkezköy’de bağımsız belediye başkan adayı olan ve seçimlerin ardından CHP’ye katılan Nurtekin Erol da Vahap Akay’ın CHP’yi başarıya ulaştıracağına inandığını söyledi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10