23 Nisan kutlamaları Çerkezköy'de etkinliklerle başladı

Çerkezköy Belediyesi tarafından TBMM'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusan Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler başladı.

Çerkezköy 22.04.2024 11:52:00 0
23 Nisan kutlamaları Çerkezköy

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Çerkezköy Belediyesi Çocuk Akademisi öğrencilerinin Atatürk Kültür Merkezi’nde Pazar günü sahneledikleri gösteriyle başladı.

 

 

PLANETARYUM KURULDU

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Kızılpınar Gültepe Mahallesi Aydın Sokak’ta ve Veliköy Mahallesi Hürriyet Meydanı’nda saat 14.00 -23.00 saatleri arasında Çerkezköy Belediyesi tarafından Planetaryum kuruldu. 

 

 

“UZAY HAKKINDA YEPYENİ BİLGİLER ÖĞRENDİK”

 

Planetaryum ile çocukların uzayı keşfettiğini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliklerimizde hem eğleniyor, hem öğreniyoruz. Kızılpınar ve Veliköy’de kurduğumuz Planetaryumda çocuklarımızla birlikte gezegenleri, yıldızları, galaksileri keşfettik ve uzay hakkında yepyeni bilgiler öğrendik” ifadelerini kullandı. 

 

 

GÖK CİSİMLERİNİ GÖZLEMLEME FIRSATI YAKALADILAR

 

Kutlamalar Pazar günü Gökyüzü Gözlem etkinliği ile devam etti. Etkinlik kapsamında Çerkezköy Belediyesi tarafından 21 Nisan Pazar günü saat 20.00-23.00 saatleri arasından Kızılpınar Gültepe Mahallesi Aydın Sokak’ta ve Veliköy Mahallesi Hürriyet Meydanı’nda kurulan teleskopla minikler gök cisimlerini gözlemleme fırsatı yakaladı. 

 

 

“ÇOCUKLAR BİLİMLE TANIŞIYOR”

 

Gökyüzü Gözlem Etkinliğinde miniklerin merak ve heyecan dolu bir gece geçirdiklerini ifade eden Akay, “Çocuklar bilimle tanışıyor. Kızılpınar ve Veliköy’deki gökyüzü gözlem etkinliklerimizle merak ve heyecan dolu bir gece geçirdik.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarımız tüm hızıyla devam ediyor” şeklinde konuştu. 

 

 

Haber / Semih SARMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10