Buz tutan eşekler Tekirdağ’a getirildi

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde sıfırın altında 2 derece soğukta ve karlı havada buz tutan 5 eşek, kamyonla, işadamı Cevat Korkmaz'ın Şarköy’deki çiftliğine getirildi. Hava sıcaklığÄ?

Şarköy 16.12.2013 16:38:00 0
 Buz tutan eşekler Tekirdağ’a getirildi
“GÖRÜNCE İÇİM ACIDI”
 
Buz tutan eşekleri gazetelerde gördükten sonra çok üzüldüğünü söyleyen işadamı Cevat Korkmaz, "Eşeklerin donmak üzere olduğu o halini gazetelerde görünce içim acıdı. Siverek Kaymakamı Hamza Erkal'ı aradım. Benden önce de başvurular olmuş, yaklaşık 100 kişi eşekleri sahiplenmek için başvurmuş. Sayın Kaymakam araştırma yapmış; eşeklerin başka bir amaçla kullanılmaması için son derece dikkatli davranmışlar. Sağ olsunlar bize vermeyi uygun görmüşler. Siverek'ten Şarköy'e gelene kadar Kaymakamlık tarafından takip edildi. Çok sayıda hayvansever ve duyarlı insan aradı, beni kutladı; bu da beni çok sevindirdi. Ülkenin her tarafından arayan vatandaşlar bir eksiklik varsa yardımcı olmak istiyorlar. Ben de çiftliğe gelen eşeklere 'Temo', 'Maho', 'Şakir', 'Şanslı' ve 'Harika' adını koydum" dedi.
 
SAĞLIK DURUMLARI İYİ
 
Eşekleri sağlık kontrolünden geçiren veteriner hekim Ferhat Aşıcıoğlu ise zamanında müdahale edildiği için soğuk ve karlı havada buz tutan hayvanların şu anda sağlık durumlarının gayet iyi olduğu ve bakımlarının sağlanacağını söyledi. Çiftliğe gelen Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok da işadamı Cevat Korkmaz'ı duyarlı davranışından dolayı tebrik ederek, "Siverek'te buz tutan eşeklerin içler acısı durumu bizlerin de yüreğini acıttı. Duyarlı davranışından dolayı Cevat Korkmaz'ı kutluyorum” dedi.
 
Haber / Sevim BOZKURT
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10