“S Plakalılar müracaatlarını yapsın”

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Fikret Tanyeli ile yönetim kurulu üyeleri Aşkın Gündoğdu, Cemal Buzkuş, Yaşar Yıldırım ve Nihat Yıldız dün Çerkezköy Bele

Çerkezköy 18.12.2013 16:12:00 0
 “S Plakalılar müracaatlarını yapsın”
“BİN İLE SINIRLANDIRDIK”
 
Çerkezköy Belediye Meclisi’nin aldığı karar neticesinde S plaka belgesinin bin ile sınırlandırıldığını ifade eden Çerkekzöy Belediye Başkanı Ali Ertem de “O yüzden bu rakam 1001 olmayacaktır. Eğer ki ilerleyen yıllarda ihtiyaç olursa ortaklaşa karar alınırsa 300 tane alabiliriz. Biz belediye olarak yol güzergah belgesi veriyoruz. Şimdiye kadar 750 tane verdik. Bütün evraklarını tamamlamış bu anlamda bir eksikliği olmayan kişi dosyayı getirir ve benden yol belgesini alır. 250 tane belgemiz var. Gelsinler bizden alsınlar” diye konuştu.
 
“S PLAKALAR ÖNCELİKLİ”
 
Bu belgelere S plakaların öncelik hakkı olduğunu kaydeden Ertem “ Onlara öncelik tanıyoruz. Ama Çerkezköy’de fabrika ile anlaşmadan benden yol güzergah belgesi alamaz. Şuana kadar yol belgesini hazırlayan S plakalara öncelik vardır. S plakalı araç gelmiyorsa normal plakalı geldiğinde ona yol belgesi veririz. Meclisten ve valilikten aldığımız karar ile bin dolduktan sonra kim gelirse gelsin vermeyeceğiz” dedi. S plakalı olmayan ve müracaat etmeyenlerin de olduğunu belirten üyelerden Aşkın Gündoğdu “Yol belgesi almayan korsanlar var. Yani S plakası olup da yol belgesini almayan arkadaşlarımız da var. Korsan araçlar çalışıyor, arkadaşların güveni yok” diye konuştu. Korsan araçlarla ilgili zabıtaya talimat verdiğini belirten Başkan Ertem “Bu haftadan itibaren kendi üzerimize düşen güzergahların takibini yapacağız. Yol belgesi olmadan çalışanlar hakkında işlem yapılacak.  Emniyet Müdürlüğü de bu işi yapanlara gerekeni yapacak. Gözümüzden kaçan bir şey olursa bununla ilgili bize ihbar edin biz de gerekli işlemleri yapalım. Bu işin cezası da çok ağır. O yüzden kim bu işi yapıyorsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Eğer burada korsan çalıştıran kişi sizden birisi olursa ve ben öyle olduğunu da biliyorum, onların da gözünün yaşına bakmam. Sizin derneğinize üye olanların içersinde var. Bunları bulmak da sadece Belediye ve Emniyete düşmez. Siz neden bunu çözmüyorsunuz. Bunları hep birlikte çözmek için temel atmamız gerekiyor” dedi.
 
249 YOL BELGESİ KALDI
 
Ertem “ Geriye 249 adet yol belgesi kaldı. S Plakalılar gelip müracaatlarını yapıp alsınlar. Eğer gelmiyorlarsa, niye bu yol belgesi normal plakaya veriliyor diye eleştiri konusu yapmasınlar. Yol belgesi vermezsem fabrikada işçi taşıyamaz. Gelin öncelik sizdedir. Almıyorsanız hiç kusura bakmayın, başkası alır” diye konuştu. Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Fikret Tanyeli de üyelerle yol belgesi alması yönünde toplantı gerçekleştireceklerini ve üzerlerine düşenin fazlasını yapmaya hazır olduklarını ifade etti.  
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10