Esen fırtına burada bir ‘Yel’ bıraktı

Çerkezköy Haber - AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından her ay düzenlenen İlçe Danışma Toplantıları devam ediyor. Aralık Ayı Danışma Toplantısı önceki akşam saat 19.30’da

Çerkezköy 19.12.2013 14:02:00 0
 Esen fırtına burada bir ‘Yel’ bıraktı
DİVAN OLUŞTURULDU
 
Toplantıda ilk olarak Divan Kurulu oluşturulurken, Divan Başkanlığına AK Parti İl Yerel Yönetimler Başkanı Yavuz Avcı seçildi. Divan Kurulu’nda İlçe Teşkilat Başkanı Ferhat Yeğin, İlçe Mali İşler Başkanı İrfan Ak, İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Çiftçi, İlçe Gençlik Kolları üyesi Sercan Zeybek yer aldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yavuz Avcı, ilçe danışma toplantısında alınacak kararların hayırlı olmasını temenni etti.
 
“BİZİM ADAYIMIZ AK PARTİDİR”
 
İlçe danışma toplantılarının yapılanların istişaresi, yapılacakların da hazırlığı olduğunu kaydeden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ise “Bu toplantılar teşkilatımızın en önemli toplantılarından birisidir. Yaklaşan seçimler öncesi bu toplantılar daha önem taşımaktadır. Genel seçimler öncesinde aday adayı olan 10 arkadaşımızın hepsi birbirinden değerlidir. Kendileri de son aşamadan geçiyorlar. Çok yakın zamanda partimizin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı açıklanacaktır. Teşkilat olarak bizim adayımız AK Parti’dir. İsim hiç önemli değildir” dedi.
 
11 BİN 291 ÜYEMİZ VAR
 
Son günlerdeki gelişmelerle birlikte partinin daha çok kenetlenmesi gerektiğini ifade eden Demirbağ “Türkiye’de iç ve dış düşmanlar her zaman hazır kıta bekliyorlar. Şuanda Çerkezköy’de 11 bin 291 üyemiz var. Biz parti olarak her üyemizden birer üye istedik. Yarısı getirseydi beş bin daha üye kazanmış olurduk. Bu rakam ile birlikte kullanılacak oyun hesabı yapılmadan sandığa da gerek kalmayacaktı. 2011 yılından itibaren yüzde yüz üye kazandırdık ama istenilen seviyede üyeye ulaşamadık. Maalesef bu konuda dışarıdan gelen vatandaşlarımız memleketlerinde üye oldukları için tekrar üye yapamıyoruz” dedi.
 
“270 OTURUMDA CUMHURBAŞKANINI SEÇEMEDİLER”
 
İşlerinin birlik ve beraberlik olduğunu ifade eden Demirbağ “Kendi kendimize rehavete düşmezsek seçimi kazanırız. Çerkezköy ve Tekirdağ’da  seçimleri çok farkla kazanacağımızdan şüpheniz olmasın. Başbakanımızın Çerkezköy’e geldiğinde konuşmasının en önemli bölümü birlik, beraberlik ve kardeşlik oldu. Milletimiz her zaman birlik ve beraberliğe susamıştı. Bir senedir ülkemizde çatışma ve şehit haberi yok. Bundan rahatsız olan bir kesim ve anlayış vardır. Hepimizin bildiği gibi 1980 öncesinde çok kısa bir dönemde yaklaşık sağcı kesimden 7 bin genç hayatını kaybetti. Bir o kadar da karşı taraftan da hayatını kaybeden vardı. O dönemdeki gençler telef oldu. O dönemin siyasi liderleri bunları sadece izlediler. Bir araya gelip de birlik ve beraberlik mesajı veremediler. Televizyon karşısında kavga ettiler, kapalı kapılar ardında ise sohbet ettiler. Bu arada milletin evlatları da birbirini öldürdü. 270 oturumda cumhurbaşkanını seçemediler” dedi.
 
ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ 
 
Bu gün ‘ bu ülkede yaşayan genç ve askerinin bir tırnağını 550 milletvekiline değişmem’ diyen bir başbakanın olduğunu ifade eden Demirbağ “Bizim işimiz bu ülkenin birlik ve beraberlik için lidere destek vermelidir” diye konuştu. Ankara'nın Gölbaşı ilçesi yakınlarında düşen helikopterde şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet dileyen AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel de “Şehitlerimizden bir tanesi de Karacakılavuz köyünden Hava Teknisyen Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım idi. Onun cenaze töreninde olduğumuz için gündüz programınıza katılamadım. Sizlerin heyecanı bizlere heyecan veriyoruz. Sizlerin yanında kendimi çok mutlu ediyor ve daha çok çalışmak için gayret etmem gerektiğini düşünüyorum” dedi.
 
“YELİ FIRTINAYA ÇEVİRECEÐİZ”
 
7 Aralık’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy’e geldiğini anımsatan Yel “Burada bir fırtına esti, işte o fırtına burada bir yel bıraktı. Mustafa Yel’i bıraktı. İnşallah 30 Mart’taki seçimlerde yeli fırtınaya çevireceğiz. Bunu hep beraber omuz omuza yapacağız. Tüm teşkilat mensuplarına büyük görev düşmektedir. Birlik ve beraberlik anlayışı bizim partimizde vardır. Çerkezköy, Tekirdağ’ı ve diğer on ilçeyi de Ak belediyecilik ile tanıştıracağız. Bu bizim bir görevimizdir. Biz milletin hizmetkarlığına inanmış insanlar, bu işi bilen birileriyiz. Boynumuzda büyük bir vebal vardır. Bu vebali yerine getirebilmek, gelecek nesillerimize daha inançlı kadrolarla hizmet edebilmek, onları yarınlarında daha iyi Tekirdağ ve Çerkezköy’de yaşayabilmeleri de bizim elimizdedir” dedi.
 
“ADAYIN YANINDA OLACAKTIR”
 
Hiçbir zaman görevden kaçmadıklarını kaydeden Yel “Elimizden geldiğince gayretli çalışmayı bundan sonra da göstereceğiz. Bir süreçten geçiyoruz. İlçelerden aday adaylarımız var.  İsimlerinin açıklanmasını bekliyorlar. On aday hepsi birbirinden değerlidir. Önümüzdeki günlerde birisi açıklanacak. Diğer ismi açıklanmayan arkadaşlar açıklanan arkadaşımızın yanında  demokrasinin gereği olarak bu süreçte de inşallah omuz omuza çalışacaktır. Bu nazik süreçte herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli ve küsmeden darılmadan milletimizin davası diyerek adayın yanında olmalıdır” diye konuştu.
 
“AZİMLİYİZ”
 
Adaylığı açıklandıktan sonra 5 Aralık tarihinden itibaren kapı kapı dolaşmaya başladıklarını dile getiren Yel “Vatandaşlarımızla görüşmeye devam ediyoruz. 2011 yılında da milletvekili seçimlerinde aday olmuştum. O süreçle bu süreç arasında inanılmaz bir değişim var. Kısaca heyecan var. İnsanların partiden beklentileri var, iktidar partisi ile birlikte biz ak partiden desteklediğimiz takdirde bizim kazanımlarımız olacak diyorlar. Biraz daha gayret etmemiz gerekiyor. Hazırladığımız projelerimizi de önümüzdeki günlerde inşallah sizlerle paylaşacağız. Çok büyük işlerde azimliyiz” dedi.
 
PARTİLİLERDEN YOÐUN İLGİ
 
Yel’in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Toplantıya AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, İl Genel Meclis Üyeleri Abdurrahman Çiçek, Hasan Karaca ve Ercan Çorbacı, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday adaylar, AK Partili Belediye meclis üyesi aday adayları, ilçe ve belde yönetimleri ile çok sayıda partili katıldı.
 
Haber / Faik Onur KAYA
  

0282 726 91 91
0282 747 65 10