İhtiyaç sahipleri için hayır çarşısı açıldı

AK Parti Kapaklı İlçe Sosyal İşler Başkanlığının organize etmiş olduğu AK Hayır Çarşısı’nın açılışı dün yapıldı.

Kapaklı 20.12.2013 14:43:00 0
 İhtiyaç sahipleri için hayır çarşısı açıldı
PROJEYİ İLK YAPAN İLÇE KAPAKLI OLDU
 
Dün saat 11.00’da düzenlenen açılış töreninde konuşan AK Parti Kapaklı Sosyal İşler Başkanı Melek Sarıtaş Yeşil “AK Parti Kapaklı Sosyal İşler Başkanlığının nezdinde açılışını yapacağımız hayır çarşısının herkese hayırlı olmasını dilerim” dedi.  İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Muharrem Akyüz de “Bu proje Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından ilk olarak Altınova Mahallesi’nde başlatıldı. Ardından da merkezde başka bir yerde daha yaptık. İl Başkanlığının talimatı doğrultusunda bütün ilçelerde açılmasını amaçladık. Bu projeyi de ilk olarak yapan Kapaklı ilçemiz oldu” dedi.
 
“HAYIRLI İŞE GİRMİŞ OLUYORUZ”
 
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur da açılışta yaptığı konuşmada “Tekirdağ il merkezinde başlatmış olduğumuz hayır çarşısı açılışlarının bugün burada üçüncüsünü yapıyoruz. Çok önemli bir hadise ve zor durumda olan ailelerimize, onların çocuklarına ve kendilerini giydiremeyecek olan fakir fukara insanımıza ulaşmak için bu hayırlı işe giriştik. Bu işin planlayıcılarına çok teşekkür ediyorum. Tekirdağ’da açtığımız ilk çarşı ile bin 800 insanımıza ulaştık. Bu gerçekten de iyi bir rakamdı ve kurban bayramının da öncesindeydi. Bu insanları kurban bayramı öncesinde sevindirmek gerçekten önemli bir hadiseydi” dedi.
 
“ELİMİZDEN GELDİÐİNCE GAYRET GÖSTERİYORUZ”
 
AK Parti’nin sosyal devlet anlayışını ön plana çıkardığını ifade eden Kambur “AK Parti hükümetimiz kurulduğundan bugüne hep sosyal konularda öncü olmuş, fakir fukaramızı düşünmüştür. Engelli olan kardeşlerimize de ciddi manada katkılar sunmuş bir iktidardır. Biz böyle bir partinin mensuplarıyız ve bu manada bugün Kapaklı’da da zor durumda olan insanlarımıza ulaşabilmek için elimizden geldiğince gayret göstermeye çalışıyoruz. Tabi burada bu işin sponsorları var. Onları tebrik ediyor ve kutluyorum.
Allah hayırlarını kabul etsin” ifadesini kullandı.
 
“KOMŞU AÇKEN TOK YATANLARDAN DEÐİLİZ”
 
Konuşmaların ardından AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur tarafından açılış kurdelesi kesildi. Programının yoğunluğundan dolayı açılışa gecikmeli olarak katılan AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel de “Bizim partimizin en önemli davalarından bir tanesi milletimizin derdiyle dertlenmektir. Sizlerin derdi bizim derdimizdir. Dolayısıyla sosyal bir anlayış ilkesiyle devletin sosyalliğinden yola çıkarak bir hayır çarşısı açılışını gerçekleştiriyoruz. Yeni ilçemiz Kapaklımıza bu hayır çarşısının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizler komşusu açken tok yatanlardan değiliz. Bu inancımız gereği bizler bizde var olanı sizlerle paylaşıyoruz. Bu paylaşma duygusunu toplumun tüm katmanlarına yayılması istiyoruz” diye konuştu. Yel’in konuşmasının ardından davetliler hayır çarşısını gezerek ürünleri tek tek inceledi. Hayır çarşısından A’dan Z’ye kadar her çeşit ürününü bulunduğunu kaydeden AK Parti Kapaklı Sosyal İşler Başkanı Melek Sarıtaş Yeşil “Vatandaşlarımızın adreslerini, TC numaralarını alarak kayıt yapıyoruz. Ardından ise ihtiyacı olan vatandaşlarımız üç defaya mahsus gelip buradan kimlik bilgileri ile alışveriş yapabilecekler. Hayır çarşımız ise üç ay boyunca açık kalacak. İhtiyacı olan vatandaşlarımız için kıyafetten, ayakkabıya, iç çamaşırından çantasına kadar her şeyi hayır çarşımızda bulabilecekler” dedi.
 
ÇOK SAYIDA PARTİLİ KATILDI
 
Gerçekleşen programa AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, AK Parti İl Başkanı Yardımcısı Sait Yazı, AK Parti Tekirdağ Sosyal İşler Başkanı Muharrem Akyüz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday adayları, Belediye meclis üyeleri, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis üyelesi aday adayları, AK Parti Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy, partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10