İşten çıkarılan işçiler için eylem yaptılar

Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi üyeleri Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Farel fabrikasında işten çıkarılan 5 arkadaşları için fabrika önünde basın açıklamasÄ

Çerkezköy 20.12.2013 18:05:00 0
 İşten çıkarılan işçiler için eylem yaptılar
FABRİKA ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTILAR
 
Dün saat 16.30’da gerçekleştirilen basın açıklamasına Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, Başkan Yardımcısı Hasan Oğuz Keser, Yönetim Kurulu üyeleri, Jotun, Elba ve Polimer Kauçuk’ta çalışan işçiler, işten çıkarılan işçiler katıldı. Fabrika önündeki basın açıklaması yapan Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova “Farel fabrikası işvereni yıllardır işçileri asgari ücrete mahkum etmiş, koyun gibi köle gibi çalıştırıyor. Hukuk tanımıyor, işçileri de 12 saat çalıştırıyor. Farel işvereni Farel işçilerinin emeğini, alın terini ve hakkını vermiyor. İşte biz bunun için Farel işçisi kardeşlerimiz ile birlikte sendikal örgütlenme yoluna girdik. Çünkü işveren hukuk tanımaz, hak tanımaz işçinin hakkını da tanımıyor” dedi. Sendika olarak fabrika içinde çalışan üyelerle birlikte, inatla, kararlılık ve inanç ile mücadelelerine sonuna kadar devam edeceklerini ifade eden Düşova “Türkiye’deki yasalara ve anayasaya göre sendikalaşmayı engellemek suçtur. İşveren sanırım bunun farkında değil. İşverenin içerideki arkadaşlara baskı yaparak, tehdit ederek sendikalaşmalarını işten atarak diğer arkadaşlara gözdağı vererek, engelleme girişimini basın yolu ile suç duyurusunda bulunuyorum” diye konuştu. İşverenler tarafından sendikaya bağlı 5 işçinin işten çıkarıldığını kaydeden Düşova “İçeride sendikalı olanları istifaya zorlamak için tehdit etmiştir. Bazılarını ise fabrika küçülmeye gidiyor bahanesi ile çıkarmıştır” iddiasında bulundu.
 
“ÖRGÜTLENMEMİŞ HİÇBİR İŞYERİ BIRAKMAYACAÐIZ”
 
İşçilerin sendikal nedenlerden dolayı işten çıkarıldığını ileri süren Düşova “Mahkemeler de bunu kanıtlayacaktır. Bu kararları da yüzünüze çarpacağız. Sizin gibilerini bizler binlerce gördük. Hukuken demokratik mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sizler böyle yaparak suç işliyorsunuz. Cumhuriyet Savcılıklarına gerekli bildirimler yapıldı ve davalar açılacaktır. Çerkezköy’de ve Türkiye’de bulunan işyerlerinde sendikasız çalışma koşulları aynıdır. 12-16 saat çalışma ve kayıt dışı işçi sağlığı önlemleri alınmıyor. Ayrıca fazla mesai ödenmiyor. Çerkezköy’de sendikalaşmamış örgütlenmemiş hiçbir işyeri bırakmayacağız” dedi. Düşova “Mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. İşveren yasanın ve anayasanın da arkasına dolanarak buradaki sendikalaşmayı örgütlenmeyi engellemeye çalışıyor. Sendikamız gerekli girişimleri yapmaktalar  ve Petrol İş bayrağını da bu fabrikaya dikeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan işçiler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10