Hayvanları zehirleyerek öldürdüler

Tekirdağ'ın Malkara ilçesine bağlı Yörük köyünde bir vatandaşa ait 20 kedi ve 2 köpek, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlenerek öldürüldü.

Malkara 22.12.2013 12:29:00 0
 Hayvanları zehirleyerek öldürdüler
OTOPSİ YAPILDI
 
Edinilen bilgiye göre, Yörük'te çiftçilik yaparak geçimini sağlamakta olan Emin Tuna'ya (54) ait 24 kediden 20 tanesi ve 6 köpekten ise 2 tanesi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlenerek öldürüldü. Sabah saatlerinde evinden çıkan Emin Tuna evinin önünde hareketsiz halde yatan kedi ve köpekleri görünce öldürüldüklerinden şüphelenerek hemen jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin yaptığı incelemeler sonrasında kedilerin ve köpeklerin öldürüldüğü anlaşıldı. Hayvanların kesin ölüm sebeplerinin belirlenmesi için olay yerine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimleri çağrıldı. Olay yerine gelen veteriner hekimlerce yapılan inceleme ve otopsi sonrasında hayvanların zehirlenerek öldürüldüğü ifade edildi.
 
TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ
 
24 kediden 4 kedi kaldığını belirten Emin Tuna, 2 saat içerisinde tüm kedilerini kaybettiğini dile getirdi. Köpeklerinden de 2 tanesinin zehirlendiğini söyleyen Tuna, köpeklerinin kangal cinsi ve çok değerli köpekler olduğunu ifade ederek hayvanlarını öldürenlerin belirlenmesi halinde öldüren kişilere tazminat davası açacağını belirtti. Kedilerinin ve köpeklerinin ölümlerinin içine evlat acısı gibi çöktüğünü ifade eden Tuna, "Bunlar bizim evlatlarımız gibiydi. Köpeklerin yemeleri için her hafta fırın fırın gezerek 2 çuval ekmek alıyordum. Bunları yapan veya yapanlardan şikayetçiyim. Sonuna kadar da gideceğim. Çünkü bu yeni bir olay değildir. Aynı olayları bundan önce de yaptılar. Bizler hep ihmal ettik belki bir daha olmaz diye" dedi. Hayvan öldürmenin çok kolay olduğunu söyleyen Emin Tuna, "Asıl önemli olan bunları beslemek, rızk vermek, yetiştirmek ve hizmet vermektir. Hayvana ve insana hizmet edebiliyorsan ne mutludur. Bunları 10 dakikada öldürürsün ama çabuk büyümüyorlar. Eşim bu kedi ve köpeklere evde yemek yapıp veriyor. Bu hayvanlar da benim mallarımı koruyorlar. Akşam olduğunda ben hayvanlarımın sesini dinliyorum. Hayvanlarda bir ses duyduğumda harekete geçiyorum. Ama olay olduğundan beri benim diğer köpeklerim de yas ilan ettiler. Sesleri hiç çıkmıyor" diye konuştu.
 
İHA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10