“Katliamlar aydınlatılmadıkça demokrasiden söz edilemez”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri, Pazar günü saat 14.00’da Maraş Katliamını 35.yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Çerkezköy 23.12.2013 12:27:00 0
 “Katliamlar aydınlatılmadıkça demokrasiden söz edilemez”
İNSANIM DİYEN HERKES LANETLEMELİ
 
Grup adına basın açıklamasını okuya Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy Şube Sekreteri Buket Çimen, “19 Aralık ile 26 Aralık 1978’de Kahramanmaraş’ta Alevilere yönelik katliam gerçekleştirildi. Yedi gün süren olaylar sırasında 150 Alevi canımız öldürüldü. Alevilere yönelik 200’ün üzerinde ev yıkıldı ve 100’e yakın işyeri tahrip oldu” dedi. Maraş katliamının, İslam adına çocuk, kadın demeden 150 Alevinin yakılarak, kesilerek ve kurşunlanarak öldürüldüğü bir katliam olduğunu belirten Çimen “Bu katliam sadece Alevilere değil, insanlığa karşı yapılmış bir katliamdır. Bunun içindir ki, bu katliamı insanım diyen herkesin lanetlemesi gerekir” diye konuştu.
 
 
KATLİAMLAR AYDINLATILMALI
 
Olayların açığa çıkarılmasını, sorumluların hesap vermesini, devletin özür dilemesi için girişimlerde bulunulmasını beklediklerini dile getiren Çimen “Tarih bize şunu göstermiştir ki, katliamların hasarının büyük olmasının en büyük nedeni örgütlü olmamaktan kaynaklanmaktadır. Alevilere, aydınlara, demokratlara yönelik bu katliamlar aydınlatılmadıkça, bu ülke hiçbir zaman demokrasiye kavuşamaz, insan haklarında, hukukta hiçbir ilerleme gösteremez. 35 yıl önce Alevilere yönelik katliamı şiddetle lanetliyoruz” dedi. Bir süre sloganlar atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Basın açıklamasına CHP’liler ve bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10