“Hedefimiz Çerkezköy’ü sosyal belediyecilik anlayışı ile buluşturmak”

CHP Parti Meclisi toplantısının ardından Çerkezköy Belediye Başkan adaylığı kesinleşen Vahap Akay dün düzenlediği basın açıklamasında üyelere seslendi.

Çerkezköy 23.12.2013 18:48:00 0
  “Hedefimiz Çerkezköy’ü sosyal belediyecilik anlayışı ile buluşturmak”
YALNIZ BIRAKMADILAR
 
Dün saat 17.00’da Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan adayı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, ilçe teşkilatı üyeleri, gençlik kolları üyeleri katıldı. Öte yandan CHP Çerkezköy Belediye Başkan aday adayları Ensar Sivri, Metin Dönmez, Subaykan Pandar, Aktaş Güler, Zeki Gürcün toplantıda Akay’ı yalnız bırakmazken, Remzi Garip’in ise toplantıya katılmaması dikkatlerden kaçmadı.
 
 
“YEDİ ADAY İLE YOLA ÇIKTIK”
 
CHP’de belediye başkan aday adaylığı başvurularının 2 Eylül’de sona erdiğini ifade eden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan “Bu tarihe kadar Ensar Sivri, Metin Dönmez, Subaykan Pandar, Aktaş Güler, Zeki Gürcün, Vahap Akay ve Remzi Garip başvuruda bulundu. Bu tarihten itibaren aday adaylarımız Genel Merkezimiz tarafından yapılacak anketlerde başarılı olmak için kendilerini tanıtma çalışmalarına başladı. Anketler yapıldıktan sonra birbirlerine yakın oy alan 4 aday adayı Ensar Sivri, Metin Dönmez, Remzi Garip ve Vahap Akay CHP Genel merkezinde oluşturulan “Yerel Yönetimler Aday Belirleme Komisyonu” tarafından değerlendirilerek, adayın bir temayül yoklaması sonucu belirlenmesine karar verildi” dedi.
 
 
“ADAYLIĞI KESİNLEŞTİ”
 
15 Aralık günü yapılan temayül yoklamasında 1852 üyenin 1489’unun sandığa gittiğini anımsatan Özkan “Listelerde ismi bulunan üyelerin yaklaşık yüzde 80’inin oy verdiği seçimler sonucunda Vahap Akay 616, Remzi Garip 515, Ensar Sivri 182, Metin Dönmez ise 168 oy aldı. Sonuçlar ivedilikle genel merkeze iletildi, 22 Aralık Pazar günü yapılan Parti Meclisi toplantısında Vahap Akay’ın adaylığı onaylanarak kesinleşti. Sürecin başından bugüne kadar yarışa katılarak partisi için maddi manevi her türlü özveride bulunan yedi aday adayımızın tümüne katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
“CHP’YE İHTİYAÇ DUYULMUŞTUR”
 
Yarışta ipi göğüsleyerek CHP Çerkezköy Belediye Başkan adaylığına seçilen Vahap Akay’ı kutlayan Özkan “30 Mart 2014’te yapılacak yerel yönetimler seçimlerinde başarılar dileriz. Aday adaylığı sürecinde siyasetin gereği ufak tefek kırgınlıklar olmuş olabilir, bunları unutup tam bir birlik ve bütünlük içersinde CHP’nin bayrağını Çerkezköy’de dalgalandırmak için hep birlikte çalışacağız. Çerkezköy’lü hemşerilerimizin bu süreç esnasında gerek partimize gerekse aday adaylarımıza gösterdikleri ilgi ve sempatiden dolayı teşekkür ediyoruz. Son yaşanan olaylarda göstermektedir ki artık kentlerimizin sosyal demokrat belediyelere emanet edilmesi gerekliliği hasıl olmuştur” dedi. CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay da 22 Aralık itibariyle 30 Mart 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde aday olarak onaylandığını belirterek “Bu süreçte bizlere destek olan değerli Çerkezköy’lü hemşerilerimize ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin vefakar, cefakar parti örgütüne göstermiş oldukları güven ve teveccühlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizler yedi aday adayı olarak yepyeni bir Çerkezköy sevdası ile partimizi Çerkezköy’de iktidara taşımak için yola çıktık. Aynı hedefe şaşmadan, beraber yürüyeceğimize inandığım yol arkadaşlarımıza bu güne kadar partimiz adına vermiş oldukları emeklerden dolayı ve partimizin iktidar hedefine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
“ÇERKEZKÖY’DE EGEMEN KILACAĞIZ”
 
Diğer aday adayları ile beraber sahada Çerkezköy’lü hemşeriler ile çok yoğun günler yaşadıklarını kaydeden Akay “Bu süreçler bizler için önümüzdeki günler adına belirleyici olacak. Çerkezköy’lü hemşerilerimizin CHP’den beklentileri olduklarını biliyoruz. Bu hedefe yürürken partimizin temel ilkelerinden olduğu gibi ana hedef dürüst, ilkeli, tutarlı, şeffaf, güler yüzlü belediyecilik anlayışıdır ve bu anlayışı Çerkezköy Belediyesine hakim kılmaktır. Bizler partimizin Çerkezköy’de yükselen grafiğini daha da yukarı taşıyarak bugüne kadar yarattığımız taban hareketini büyüterek çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bu çalışmalarımızı parti üyelerimiz, gönüllülerimiz ve daha güzel bir Çerkezköy yaşamak isteyen siz değerli hemşerilerimizle birlikte yapacağız. Bizler CHP ailesi olarak öncelikli sevgi, hoşgörü ile yepyeni bir birlikteliği Çerkezköy’de egemen kılacağız” diye konuştu.
 
“HİZMET İÇİN YOLA ÇIKACAĞIZ”
 
CHP siyasetinde ayrımın, ayrımcılığın olmadığını ifade eden Akay “Bizim de insan odaklı siyasetimizin hiçbir döneminde, hiçbir anında ayrılık, ayrımcılık yoktur ve olmamıştır. Yaşadığımız süreçte şahsımı toplumun belirli kesimleri ile karşı karşıya bırakılma çabaları çirkin yalan kampanyaları ile sürdürülmeye çalışılmaktadır. Dün hepimiz için geçmişte kaldı, bizler yepyeni bir başlangıçla aday adaylarımızla, ilçe örgütümüzle ve Tekirdağ milletvekillerimizle beraber herkesi kucaklayarak yeniden Çerkezköyümüze hizmet için yola çıkacağız. Herkese her noktaya ulaşarak partimizi ve halkçı anlayışımızı anlatacağız. Hedefimiz Çerkezköy’ümüzü 20 yıl sonra yeniden CHP’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile buluşturmaktır. Hedef dürüst siyaset anlayışını Çerkezköy’de egemen kılmaktır. Rant için değil Halk için siyasettir. Hedef Çerkezköy’de halkın gerçek iktidarıdır. Bu yolun Çerkezköy’e ve Tekirdağ Büyükşehirimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
ADAY ADAYLARINDAN DESTEK
 
Vahap Akay’a başarılar dileyen Metin Dönmez de “Bugün gerçekten çok güzel bir gün. Temayül öncesinde herkesin bir adayı vardı. Bugün herkes buradadır. Çok hoş bir görüntü. Bugünü unuttuk, yarını düşünüyoruz. İktidar Cumhuriyet Halk Partisi’nindir” dedi. Sandığa sokulmamakla kırgınlık yaşamalarına rağmen parti için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Zeki Gürcün de “Onlar geride kaldı. Bizler 20 yıldır bu partiye hizmet ediyoruz. Kim aday çıkarsa onun arkasında olacağımızı söylemiştik. Bundan sonra da Vahap Akay’ın arkasında olacağız” ifadesini kullandı. Aday adaylarından Subaykan Pandar, Ensar Sivri ve Aktaş Güler ise her zaman adayın arkasında olacaklarını ve Cumhuriyet Halk Partisi için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.
 
ÜYELERE SESLENDİ
 
Toplantının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan adayı Vahap Akay kendisine destek için parti binasının önünü dolduran partililere de seslendi. Metin Dönmez, Vahap Akay’a altın kaplama CHP rozeti taktı.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10