Çerkezköy’de gaz paniği

Çerkezköy’de dün ilçeye hakim olan gaz kokusu paniğe yol açtı. Tüm ilçeyi etkisi altına alan gaz kokusu nedeniyle ilçede nefes almak güçleşti.

Çerkezköy 24.12.2013 12:31:00 0
Çerkezköy’de gaz paniği
TEDİRGİNLİĞE NEDEN OLDU
 
Çerkezköy Belediyesi’nde hoperlörlerinden, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan doğalgaz santralinin kaldırılmasından meydana geldiği, tehlike arz etmediği anonsu yapılsa da vatandaşların tedirginliği devam etti. Koku sırasında dışarıda olan vatandaşlar kokudan rahatsız oldu.
 
RÜZGARIN DA ETKİSİYLE YAYILDI
 
GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde bulunan, pasif durumdaki A tipi Sanayi İstasyonu’nun demontaj çalışmaları sırasında, kokulandırma tankındaki koku maddesi dışarıya düşük konsantrasyonda sızdığını ifade ederek “Bu madde,  doğal gaz kokusunun fark edebilmesi amacıyla gazın içerisine katılan ve doğal gaza çürük sarımsak veya yumurta kokusu veren merkaptan türü bir kimyasal madde olup, rüzgarın da etkisiyle Çerkezköy şehir içi istikametine doğru sürüklenmiş ve koku hissedilmesine neden olmuştur. Bu maddenin solunmasının, insan sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisinin bulunmadığını,  zehirlenmeye, mide bulantısı ve kusma gibi belirtilere neden olmadığını belirtmek isteriz. Ayrıca, GAZDAŞ olarak, özel dedektörlerle yaptığımız kontroller neticesinde, şehir genelinde herhangi bir kokunun varlığına da rastlanmamıştır” dedi.
 
 PERİYODİK OLARAK ÖLÇÜMLER YAPIYORUZ
 
Doğal gazın içeriğine koku maddesinin enjekte edilmesinin temel nedeninin; konut, ticari ve sanayi bölgelerinde, doğal gaz
kullanan vatandaşlarımızın oluşması muhtemel gaz kaçaklarını kolaylıkla fark edebilmelerinin ardından önlem alınmasını sağlamak olduüunu belirten Akaslan “Bu doğrultuda, kokulandırma uygulamasıyla ilgili faaliyetlerimizi, ulusal ve uluslararası standartları esas alarak gerçekleştiriyor ve periyodik olarak ölçümlemeler yapıyoruz. GAZDAŞ olarak gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarımızda, vatandaşlarımızın sağlığını dikkate alarak ilerliyoruz. Söz konusu kokulandırma çalışmasında; rüzgar faktörüne azami derecede özen göstereceğiz” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10