“Mesleki eğitimin artması ekonomiye de ivme kazandıracak”

BSH Meslek Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Sinan Sifil, Murat Seymen, Meclis Üyesi Mehmet Danyeli ve Genel Sekreter Hakan Gel, BSH-MEM Müdürü Joachim Kuntze ve Prog

Çerkezköy 24.12.2013 15:56:00 0
 “Mesleki eğitimin artması ekonomiye de ivme kazandıracak”
TEORİK DERSLER DE ALIYORLAR
 
ÇTSO heyetine okul ve öğrencilerle ilgili bilgiler veren Nuray Altın “Eğitim Merkezimiz’de Endüstriyel Bakım Onarım ile Bilgisayarlı Makine İmalatı adı altında iki tane bölümümüz mevcut. Ayrıca Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile de eğitim ortaklığı yapıyoruz. Öğrencilerimiz haftanın 3 günü BSH-MEM’de pratik eğitim alırken, 2 gün de eğitim ortağımızda teorik dersler alıyorlar” dedi.
 
“SADECE MAKİNE BAŞINDA ÇALIŞMIYORUZ”
 
BSH-MEM Müdürü Kuntze de 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında toplam 64 öğrencilerinin olduğunu ifade ederek “Biz BSH-MEM olarak öğrencilerimizle birlikte sadece makine başında çalışmıyor, aynı zamanda proje üretiyoruz. Daha önce projesini oluşturduğumuz ve üretimini yaptığımız Buzdolapları için test aracı, şu an soğutucu fabrikamızda ve yurt dışındaki birçok buzdolabı fabrikamızda kullanılmaya devam ediyor. Ayrıca öğrencilerimiz, oturdukları tabureden, çalıştıkları masaya kadar bütün araç gereçlerini kendileri imal ediyorlar” dedi.
 
“3 YIL EĞİTİM GÖRÜYORLAR”
 
Kuntze, BSH-MEM’de öğrencilerin 3 yıl eğitim gördüklerini dile getirerek “3 yıllık eğitimin ardından öğrencilerimiz meslek hayatlarına Bakımcı ve Makine Operatörü olarak başlıyor. Öğrencilerimiz yalnızca mesleki eğitim almakla kalmıyorlar, aynı zamanda ekip çalışmasını, proje geliştirmeyi, yaratıcı düşünmeyi, iletişim kurabilmeyi ve özgüvenli olmayı da öğreniyor. Bunun yanı sıra sosyal faaliyetlerde de bulunan öğrencilerimizin, çevre bilinçleri de gelişiyor. Her yıl ‘Ormancılık Haftası’ kapsamında okulumuz öğrencileri tarafından ağaç dikimi yapılıyor ve bugüne kadar öğrencilerimiz toplam 12 bin 500 ağaç dikti. Ayrıca öğrencilerimiz bu ağaçların parasının yarısını da kendileri ödüyorlar” dedi.
 
“ÇTSO OLARAK MESLEKİ EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ”
 
ÇTSO Meclis Üyesi Mehmet Danyeli de, mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek “Çerkezköy, barındırdığı sanayi kuruluşları ile Türkiye’nin önde gelen Sanayi Bölgeleri arasında yer alıyor. Bu nedenle özellikle Çerkezköy’de mesleki eğitimin önemi daha da artıyor. Mesleki eğitimin yaygınlaşması, hem istihdamın artmasına hem de üretimin artarak ekonomik büyümenin ivme kazanmasına yardımcı olacaktır” diye konuştu. Danyeli, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak mesleki eğitime çok önem verdiklerini, farkındalık yaratabilmek ve destek verebilmek adına ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10