Avcılar, Kaymakam Kuzulu’dan poligon istedi

Kapaklı Kaymakamı Aslı Ayanoğlu Kuzulu dün saat 15.00’da Kapaklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği yönetimini ağırladı.

Kapaklı 24.12.2013 18:02:00 0
 Avcılar, Kaymakam Kuzulu’dan poligon istedi
ÇALIŞMALARI ANLATTI
 
Kapaklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Enver Özel, Şemsettin Dubaz, Siyami Canbaz ve Sami Canbaz ile Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Serat ve Nuri Gamsız ile birlikte Kaymakam Kuzulu’yu ziyaret ederken, ziyarette Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da hazır bulundu. Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Mandalı Kadir Arıcı’nın ilçede dernekçilik anlayışına farklı bir soluk kazandırdığını dile getirerek “Hiçbir zaman tabela derneği olmadılar. Her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koştular. Dernekçiliğin nasıl yapılması gerektiği konusunda adeta ders verdiler” dedi. Dernek Başkanı Kadir Arıcı da Kapaklı’nın bugünlere gelmesinde ziyarette yer alan üç belediye başkanı Enver Özel, Şemsettin Dubaz ve İrfan Mandalı’nın büyük emekleri olduğunu ifade ederek, derneğin bugüne kadar yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Arıcı daha önce sanayi çöplerinin ilçe merkezine döküldüğünü dile getirerek “Yaptığımız itirazlar sonucu bu yanlışlığın önüne geçilmesinde öncü olduk. Ayrıca gerçekleştirdiğimiz imza kampanyası çerçevesinde şehrimize bir PTT memuru atanmasını sağladık” diye konuştu.
 
 
TABELA DERNEÐİ OLMADIK
 
Dernek Başkanı Kadir Arıcı, derneğin kayıtlı 160 üyesinin bulunduğunu ifade ederek “Üye aidatımız yalnızca 1 TL olmasına rağmen bu parayı bile alamadığımız üyelerimiz var. Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği’mizin kayıtlı üye sayısı ise 320. Düzenli bir aidat gelirimiz olmamasına rağmen hiçbir zaman tabela derneği olmadık” dedi.
 
EKSİKLİÐİN GİDERİLMESİ GEREKİYOR
 
Arıcı, Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri için Kaymakam Kuzulu’dan ilçeye bir atış poligonu kazandırmasını isterken, Kaymakam Kuzulu da, “İlçemizde görev yapan polislerimizin de kullanabileceği atış poligonu olmadığını öğrendim. Bu eksikliğin de giderilmesi gerekiyor” dedi. İlçeye yeni bir mezarlık yapıldığını anımsatan Kadir Arıcı “Eski mezarlıktan yol geçmesi nedeniyle birçok mezar yeni mezarlığa taşındı. Şuan orası metruk halde. Bu konuya bir el atılması gerekiyor. Çünkü ölüsüne saygısı olmayanın dirisine de saygısı olmaz” dedi.
 
BİR BÖLÜMÜ YENİ MEZARLIÐA TAŞINDI
 
Çevreyolunun geçmesi nedeniyle eski mezarlığın bir bölümünün yeni mezarlığa taşındığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Biz yolun geçtiği kısım haricinde herhangi bir mezarı taşımadık. Fakat vatandaşlar yakınlarının mezarlarını kendi imkanlarıyla buradan kaldırıyorlar. Bunu yaparken de oradaki diğer kabirlere zarar veriyorlar” diye konuştu.
 
GÜZEL PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEÐİZ
 
Ziyarette konuşan Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu da Kapaklı’nın artık ilçe olduğunu anımsatarak “Kapaklı’da artık devlet kurumları hizmet vermeye başladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü oluşturuldu. Eski başıboşluk yok artık. Hep birlikte el ele vererek ilçemiz için güzel projeleri hayata geçireceğiz. Her kafasına esenin eski mezarlıkta bulunan mezarları başka bir yere taşımasının önüne geçilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
  

0282 726 91 91
0282 747 65 10