“Vizyonumuz kampüsümüzü Trakya’nın arge merkezi haline getirmek”

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Ek Bina temel atma töreni önceki gün gerçekleştirildi.

Çorlu 25.12.2013 13:04:00 0
 “Vizyonumuz kampüsümüzü Trakya’nın arge merkezi haline getirmek”
TEMELİ TÖRENLE ATILDI
 
NKÜ Halk Oyunları ekibinin dans gösterisiyle başlayan Temel atma programına NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, NKÜ akademik ve idari personeli, öğrenciler ve Çorlu halkı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından  konuşan Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe, “Fakültemiz, 2006 yılında Trakya Üniversitesinden ayrılarak Namık Kemal Üniversitesi’ne bağlandı. 2006 yılından itibaren hızla gelişen fakültemiz günümüzde 3000’e yaklaşan öğrenci sayısı, 100 civarında akademik kadrosuyla eğitim öğretim faaliyetlerine devam ediyor. Bu hızlı büyümeye paralel olarak fakültemizin yeni laboratuarlar ve dersliklere ihtiyacı ortaya çıktı. Bu gün temeli atılan binamız bodrum katı da dahil olmak üzere 5 katlı olacaktır. Vizyonumuz, Çorlu Mühendislik Fakültesi Kampüsünü Trakya’nın en önemli Arge Merkezi haline getirmek” dedi.
 
“EN GÜZEL EĞİTİM YUVASI HALİNE GETİRECEĞİZ”
 
NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de “Çorlu Mühendislik Fakültesi Üniversitemizin en eski fakültelerinden biri. Ek Derslik Binasının TEKNOPARK’a verilmesi ve hızla büyümesi nedeniyle Çorlu Mühendislik Fakültesi ek dersliğe ihtiyaç duydu. Temeli atılacak ek derslik binası 2014 yılında tamamlanarak eğitim öğretime açılacak. TEKNOPARK ile birlikte Çorlu Mühendislik Fakültesi Yerleşkesi’nin ARGE merkezi olmasını diliyorum. İnşallah temeli atılan yeni derslik binasının tamamlanmasıyla öğrencilerimiz daha rahat mekânlarda derslerini alacaklar. Elimizdeki imkânlarla yerleşkemizi yakın zamanda en güzel eğitim yuvası haline getireceğiz” dedi.
 
ARGEYE IŞIK TUTACAKTIR
 
Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ise Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin hızla geliştiğini dile getirerek “Çok çalışkan bir üniversitemiz var. Çorlu sıradan bir ilçe değil. Trakya’nın gelişmiş ilçelerinden biridir. Çorlu’ya yapılan yatırım bölgeye yapılmış demektir. TEKNOPARK ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Arge’ye ışık tutacaktır” dedi. Konuşmalarının ardından NKÜRektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve katılımcılar yapımına başlanan yeni ek binanın fakülteye ve Çorlu halkına hayırlı olmasını dileyerek, ilk harcını attılar.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10