Ekonomik yatırımlar anlatıldı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi konusundaki bilgilendirme toplantısı önceki gün Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür

Tekirdağ 29.12.2013 15:25:00 0
 Ekonomik yatırımlar anlatıldı
YÜZDE 50’SİNE HİBE YOLUYLA DESTEK VERİLECEK
 
Toplantıya İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Kantar, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ahmet Tekgöz, İlçe Müdürlükleri, Ziraat Odalarının Başkanları, tarımsal örgütlerin temsilcileri, yatırımcılar ve üreticiler katıldı. Toplantıda bilgilendirme sunumunu yapan Mühendis Aziz Sezek; programın 2006 yılından beri devam ettiğini ve hibe başvuruları kapsamında desteklenecek olan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Hibe kapsamında “Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yatırımlar, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi, alternatif enerji kaynaklarını kullanan yeni seraların yapılması, tarımsal işletmelere ilişkin jeotermal, biogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesislerinin kurulması, koyun keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri”nin destekleneceğini belirten Sezek “Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvurularında 300 bin Türk Lirasını, tüzel kişi başvuruları için ise 800 bin Türk Lirasını geçemez. Hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecek” dedi.
 
SON BAŞVURU 27 OCAK
 
Sezek “Tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan proje teklifleri son  başvuru tarihi olan 27 Ocak 2014 gününe kadar Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekmektedir. Bu yıl farklı olarak ayrıca başvuruların dijital ortamda, www.tarim.gov.tr adresindeki KKDP başvuru butonundan yapılmasıda gerekmektedir” dedi. Toplantıda Şube Müdürü Ahmet Tekgöz de yatırımcıların tebliğ kapsamındaki projeleriyle ilgili her türlü  soru ve görüşlerini Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğüne müracaat ederek cevaplandırılabileceğini ifade etti. Toplantıda üretici ve yatırımcıların soru ve görüşleri de alındı.
 
Haber / Kemal ALTUNOÐLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10