“Mevlana'yı Mevlana yapan Kur'an ve sünnete olan bağlılığıdır”

Mevlana Haftası bu yıl Çerkezköy’de ilk kez kutlandı. Mevlana Haftası dolayısıyla önceki akşam Çerkezköy Müftülüğü tarafından Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda etkinlik düzenlendi.

Çerkezköy 29.12.2013 15:38:00 0
 “Mevlana
BUNDAN SONRAKİ PROGRAMLARA IŞIK TUTACAK
 
Saat 19.30’da düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Yeşil Camii İmamı Habib Önal tarafından İsra Suresi’ni okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna yaptı.  Çerkezköy Müftülüğü olarak sık sık Mevlana Haftası gibi program ve etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Tuna, “Bugün gerçekleştirdiğimiz program, bundan sonra yapacağımız programlara ışık tutar. 2-3 ayda bir bu tür etkinliklerimiz olacak. İnşallah bu akşam müstesna bir gece olacaktır. Feyizli bir program olacağına inanıyorum. Bu akşam sema gösterisi yapacak. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Zihinsel Engelli Sema Grubu'nun çalışmaları nedeniyle Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya'ya da teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
MEVLANA’YI DENİZE KATRE DİYE TARİF ETTİ
 
Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen de “Fatih İstanbul'u feth ederken yanında Akşemsettin vardı. Atatürk Samsun'a çıkarken yanında ak sakallılar, sarıklılar karşıladı. Her Fatih'in yanında bir ehlullah vardır” diye konuştu. Gürlen, Mevlana'yı "Denizden katre" diye tarif ederek programa katılan herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nden bedensel engelliler Berkay Üresin ve Ebru Çınar okudu.
 
MEVLANAYI ANLATMALIYIZ
 
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Zihinsel Engelliler Sema Grubu, gösterinin ardından ayakta alkışlandı. Program, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tasavvuf Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın konferansı ile sona erdi. Mevlana'nın 740'ncı yıl dönümü nedeniyle "Mevlana'dan Günümüze Mesajlar" konulu konferans veren Prof. Dr. Mustafa Aşkar, gerçek Mevlana’yı insanlığa anlatmanın önemli olduğunua dikkat çekti. Aşkar, Konya'nın ziyaretçi anlamında çok büyük bir doluluk yaşadığını belirterek “Peygamberimiz de Mevlana'da yaşayan Kur'andır. Mevlana'yı Mevlana yapan Kur'an ve sünnete olan bağlılığıdır” dedi. Mevlana'nın sadece hoşgörü, Kur'an ve sünnet ekseninde olmadığını aynı zamanda sosyal yönlerinin de olduğunu dile getiren Aşkar, Mevlana'nın o dönemlerde durumu olmayan gençlerin evlenebilmesi için vakıf kurduğunu söyledi.
 
İLGİ YOĞUN OLDU
 
Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, PTT Şube Müdürü Ali Arslan, İl Genel Meclis Üyeleri Zeki Gürcün, Hasan Karaca, Abdurrahman Çiçek ve Ercan Çorbacı, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10