Veliköyspor galibiyeti kaçırdı 0-0

Tekirdağ Süper Amatör Lig’de ilk devrenin son karşılaşmasında deplasmanda Şarköyspor ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir oyun ortaya koymasına

31.12.2013 13:51:00 0
 Veliköyspor galibiyeti kaçırdı 0-0
Tekirdağ Süper Amatör Lig’de zirve hesapları yapan Veliköyspor Şarköyspor’u geçemedi.
 
VELİKÖYSPOR ETKİLİ BAŞLADI
Şarköyspor ile Veliköyspor Pazar günü saat 13.00’de Hayrabolu Stadyumunda karşı karşıya geldi. Maçın ilk dakikalarından itibaren rakip kalede etkili hücumlar geliştiren Veliköyspor karşısında Şarköyspor ise kontrataklarla mücadele etti. Maçın ilerleyen bölümlerinde ise Şarköyspor oyunu kendi sahasında kabul ettirdi. Ataklarını devam ettiren Veliköyspor 12.dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta  Sinan topla buluştu. Sinan’ın vuruşunu kaleci son anda kornere çeldi. Korner atışında topa iyi yükselen Hakan’ın vuruşu ise üst direğe çarparak auta çıktı.
 
VELİKÖYSPOR KALECİYİ GEÇEMEDİ
İlerleyen bölümlere doğru Sitespor ataklarını devam ettirdi. Rakibi karşısında tek kale bir futbol ortaya koyan Veliköyspor 15.dakikada atak geliştirdi. Taner ile sol çaprazdan şutunda aut oldu. 20.dakikada ise Seçkin’in ceza sahası dışından gerçekleştirdiği vuruş kaleci de kaldı. Şarköyspor ilk yirmi dakikada kalesinde gelişen atakları iyi savunurken, ilerleyen bölümlere doğru organize ataklarla etkili olmaya çalıştı. 28.dakikada Musa ve Ömer’in verkaçında Sinan topla buluştu. Sinan bekletmeden topu ceza sahası içinde bulunan Musa’ya aktardı. Musa’nın düzgün vuruşu ise kaleci de kaldı.
 
İLK DEVREDEN GOL ÇIKMADI
Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına almayı başaran Veliköyspor 40.dakikada penaltı kazındı. Taner in pası ile sol kanattan ceza sahası içine girdi. Rakibin topa yerde elle dokunması sonucu karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Kaan’ın vuruşu üstten auta çıktı. Önemli bir fırsatı değerlendiremeyen Veliköyspor ilk devrenin kalan dakikalarında istediğini elde edemedi. İlk devrenin kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmadı.
 
VELİKÖYSPOR GOLLERİ KAÇIRDI
Karşılaşmanın ikinci devresine de Veliköyspor etkili başladı. Rakibi karşısında öne geçerek rahatlamak isteyen Veliköyspor geliştirdiği ataklarda istediğini elde edemedi. Karşılaşmanın 55.dakikasında Sinan Musa’nın ara pasında ceza sahası içine girdi. Sinan topa vurmak yerine çalım atınca pozisyonu da kaybolmuş oldu. Rakibi karşısında kontra ataklarla etkili olmaya çalışan Şarköyspor Veliköyspor karşısında organize olamadı. 63.dakikada sağ taraftan Taner seri çalımlarla ceza sahası içine girdi. Müsait pozisyonda topla buluşan Musa’nın vuruşu üstten auta çıktı.
 
BAŞLADIĞI GİBİ BİTTİ
Veliköyspor’un baskı kurduğu dönemde Şarköyspor kontra ataklar geliştirdi. Birkaç pozisyon geliştiren Şarköyspor karşısında Veliköyspor savunması yerinde müdahaleler yaptı. 70.dakikada ise ceza sahası içine seri çalımlarla giren Sinan müsait pozisyonu değerlendiremedi. 75.dakikadan sonra oyun orta saha şeklinde devam etti. Veliköyspor özellikle kanatlardan gelerek rakibi karşısında goller aradı. Karşılaşmanın 89.dakikasında Veliköyspor maçın en önemli pozisyonu yakaladı. Sağ kanattan Taner seri çalımlarla ceza sahası içine girerek altı pas üzerinde müsait pozisyonda bulunan Musa’ya topu aktardı. Musa’nın gelişine vurduğu top üstten auta çıktı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz tamamlandı.
 
“ÇOK PUAN KAYBETTİK”
Karşılaşmadan bir puan ile ayrıldıkları için üzgün olduklarını kaydeden Veliköyspor Antrenörü Ahmet Sarı “  İlk yarıda penaltı atışını değerlendiremeyişimiz oyunun genelini etkiledi. İlk yarıya gol ile girmiş olsaydık, rakibin boşaltacağı alanları değerlendirip farklı skor ile sonuçlandırabilirdik. Bu sene bu şekilde kaybettiğimiz puanlar zirve yarışında bize büyük yaralar verdi. Kendi evimizde oynadığımız Muratlı Belediyspor, Ergene Belediyespor ve geçtiğimiz hafta Çorlu Gençlerbirliğispor karşılaşmasında sekiz puan kaybettik. Bu karşılaşmalar ise hep mutla hakim olup da kaybetmiş olduğumuz puanlar olduğundan üzücüdür. Bu puanları kaybetmemiş olsaydık, rakiplerimiz ile aramızda baya bir puan farkı olup lider olacaktık” dedi.
 
“BAŞARI İSTİYORUZ”
Sarı “ Ama bunlardan ders çıkartarak, her türlü olumsuzluğa rağmen ligin ilk devresini iyi yerde bitirdik. Sezon başında küme düşecek gözü ile görenlere iyi bir ders verdiğimizi ,takımın her zaman zirve yarışında olduğunu ve bundan sonra da ligin sonuna kadar üst sıralardan kopmayacağımızı herkese gösterdik. Ligde başarılı olacağımıza söz veriyoruz. Taraftarımızın daima arkamızda olmasını istiyoruz. Bu birlikten sezon sonunda mutlu olan tarafından Veliköy olmasını temenni ediyoruz. Bunun için sporcularımız ve yöneticileriz ile büyük çaba sarf ediyoruz” ifadesini kullandı.
 
“HAZIR ŞEKİLDE GİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Ligin ilk devresini 14 puanda üçüncü sırada tamamladıklarını kaydeden Sarı “ Lider Velimeşe Belediyespor’un üç puan gerisinde ilk devreyi üçüncü sırada tamamladık. Oyunlarımızın ligin dokuz haftalık döneminde göstermiş olduğu performans bizleri fazlasıyla mutlu etti.  Ligin ikinci devresine yapacağız nokta transferlerle ikinci devreye hazır bir şekilde girmeyi hedefliyoruz. Ligin ikinci devresinde herkes çok farklı bir Veliköyspor izleyecek” dedi.
 
Haber/ Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10