TEKNOPARK sanayici kuruluşlarına işbirliği çağrısında bulundu

Namık Kemal üniversitesi Teknopark (Teknoloji Geliştirme Bölgesi) Genel Müdürü Prof.Dr. Bülent Eker, geçtiğimiz hafta abisi Zafer Buluş’u kaybeden Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr.

Çerkezköy 31.12.2013 17:20:00 0
 TEKNOPARK sanayici kuruluşlarına işbirliği çağrısında bulundu
ÇALIŞMALARIMIZI DAHA İLERİYE TAŞIMAK İSTİYORUZ
 
Aynı zamanda, Üniversite-Sanayi İşbirliği konusunda Rektör Danışmanlığı görevi de bulunan Genel Müdürü Eker, Buluş ailesine başsağlığı diledi. TEKNOPARK’ta yürütülen çalışmalar ve üniversite-sanayi işbirliği konusunda görüş alışverişinde de bulunulan toplantıda Çorlu’da kurulu bulunan TEKNOPARK’ta önemli inovasyon ve ARGE çalışmaları yapıldığını belirten Prof.Dr.Eker, “Bu çalışmalarımızı ARGE’ye önem veren sanayi kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde daha ileriye taşımak istiyoruz” dedi.
 
DAHA DA GENİŞLEYECEĞİNE İNANIYORUZ
 
Eker, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun, eğitim kalitesiyle üniversite genelinde dikkatleri üzerine çeken okullardan birisi olduğunu ifade ederek “Güçlü akademik kadronuz ve 1200’ü aşan öğrencilerinizle sürdürdüğünüz, kalite yürüyüşünüzü takdirle izliyoruz. Çerkezköy Meslek Yüksekokulumuz’un 2014 Yılı’ndaki faaliyetlerini, özellikle de üniversite-sanayi işbirliği noktasındaki çalışmalarına TEKNOPARK olarak, gereken bütün desteği sağalmaya hazırız. Çünkü bu çalışmalarla öğrencilerimizin sahip olduğu iş alanının, daha da genişleyeceğine inanıyoruz” dedi.
 
ÖÐRENCİLER UYGULAMALI DERS GÖRÜYOR
 
Çerkezköy’deki sanayi kuruluşları ile ortak eğitim programları düzenlediklerini ifade eden ÇEMYO Müdürü Ercan Buluş da “Bu işbirliği kapsamında geçtiğimiz ay, Namık Kemal Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr. Osman Şimşek’in de katılımıyla BSH Fabrikası ile bir protokol imzaladık” dedi. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerinin, bu protokol kapsamında BSH Fabrikası’nda araç kesme ve kurtarma eğitimini, her ders bir araç kesmek kaydıyla, uygulamalı olarak gördüğünü söyleyen Buluş “Diğer bölümlerimiz ile ilgili de, özellikle staj konusunda sanayi kuruluşlarımızdan ciddi destek görüyoruz” dedi. Buluş, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirecek her projeye açık olduklarını ifade etti.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10