Korkmaz “İlkemden vazgeçtiğim için kaybettim”

CHP Genel Merkezi'nin Ergene ilçesinde yaptığı temayül yoklamasında sandıktan çıkamayan Haşim Korkmaz yenilgiyi ve yaşanan süreçle ilgili “20 yıldır savunduğum ilkemden vazgeçtim ve kaybettim. Ben CHP

Ergene 3.01.2014 16:39:00 0
 Korkmaz “İlkemden vazgeçtiğim için kaybettim”
BENİM ADIM İÇİN TAMAM DEMİŞLERDİ
 
Korkmaz, Ergene'de CHP'yi toplamak için bölge Milletvekilleri tarafından görevlendirildiğini ifade ederek “Ben yola çıktığımda Ergene'yi toparlayacak ve tek aday olacak şekilde yola çıktım ve tüm parti üst yöneticileri benim adım için tamam demişlerdi. Ancak daha sonra yaşanan süreçte bölge milletvekilleri ve il başkanından oluşan komisyon içinde benim adım veto aldı. Komisyon içinde bir kişi çekimser olursa o ilçede kamuoyu yoklaması yapılıyordu ve öyle de oldu. Daha sonra Ergene'yi kamuoyu yoklamasına koydular” dedi.
 
TUTMADI
 
Kendisinin Ergene'de örgütün adayı olarak yola çıkarıldığını kaydeden Korkmaz, “Tüm milletvekillerinin adayı olarak yola çıkarıldım ancak diğer aday adaylar çıkınca çekimserlik başladı. Durum değişince karşı tarafa geçenler oldu, ben Emre Köprülü' adayı gibi göründüm” dedi. Korkmaz, siyasi hayatı boyunca statükoya karşı durduğunu dile getirerek “20 yıl boyunca CHP Çorlu içinde egemen yapıya, statükoya karşı durdum, böyle bir rolüm vardı. Hep bu neden ile girdiğim seçimleri kaybettim. Bu sefer karşı durmayacağım dedim, ancak Ergene bu tutmadı” dedi.  20 yıldır savunduğum ilkelerine bu sefer uymadığını söyleyen Korkmaz “İşte 20 yıldır savunduğum statükoya karşı durma ilkemden bu sefer vazgeçtim. Ancak bu sefer de statüko ile birlikte görünmem nedeni ile sandıktan çıkamadım. Ergene'de benle görünenler kendi tabanlarını tutamadı ve beklemediğim bir fark ile yenildim" dedi. Ergene'de siyasete yeni başladığını kaydeden Korkmaz, “Ölünceye kadar siyasete devam edeceğim” dedi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10