Öztrak “Başbakan ekonomik kriz yaratmaya çalışıyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan’ın yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üzerini bir ekonomik krizle kapama gayretinde olduğunu ileri sürerek, “Başbakan, bakanları ile birlikte taammÃ?

5.01.2014 13:09:00 0
 Öztrak “Başbakan ekonomik kriz yaratmaya çalışıyor”
YÜZDE 50’LİK SAPMA ANLAMINA GELİYOR
 
Son açıklanan verilere göre 2013 yılında enflasyonun yüzde 7.4 olduğunu, bu oranın yüzde 5’lik enflasyon hedefinde yüzde 50’lik bir sapma anlamına geldiğini belirten Öztrak, son 8 yılda altıncı kez enflasyon hedefinin tutturulamadığını ifade etti. Temel amacı “fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek” olan Merkez Bankası’nın enflasyon karnesinin kötü olduğunu ileri süren Öztrak, hedefin çok üzerindeki enflasyonun “ertelenen enerji zamlarına rağmen” bu seviyede olduğuna dikkat çekti.
 
SEÇİM SONRASI ZAM YAĞMURU
 
Öztrak, hükümetin enerji zamlarını yerel seçimlerin sonrasına ötelemeye çalıştığını fakat seçimlerin ardından, biriktirilen elektrik ve doğal gaz zamlarının mutlaka yapılacağını ileri sürerek “Elektrik ve doğal gaza gelecek zamlar da, iğneden ipliğe herşeyin fiyatını artıracaktır” dedi.
 
HÜKÜMETİN EKONOMİDEKİ HEDEFLERİ GEÇERLİLİĞİNİ YİTİRDİ
 
Dolar kurunun dün 2,18 TL’yi de aştığını, Hükümetin 2014 için öngördüğü 1.98 TL’lik ortalama dolar kurunun da geçersiz hale geldiğini, bu yıl için belirlenen yüzde 5’lik enflasyon hedefinin de ıskalanacağının daha ilk günden anlaşıldığını belirten Öztrak, “Sadece enflasyon değil, gelecek yıla ilişkin ‘büyüme’ ve ‘işsizlik’ başta olmak üzere tüm makro hedefler şimdiden geçerliliğini yitirmiş durumda” dedi.
 
MASUMLAŞTIRILAMAZ
 
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasındaki iddialara da değinen Öztrak, Türkiye’de artık “yedi ama hizmet de yaptı” sözlerinin bir anlamı kalmadığını memleketi yiyip bitirmenin özrünün “hizmet yapmak” olmadığını belirterek, “Alınan komisyonlar ‘ama şöyle hizmet yaptı’ diye masumlaştırılamaz. Bunun adına buz gibi ‘rüşvet’ denir” ifadelerini kullandı. Türkiye’de Yargı bağımsızlığının, hukukun üstünlüğünün, kuvvetler ayrılığının ayaklar altına alındığını belirten Öztrak, “Yargı bağımsızlığı bitmiştir. Bunu söyleyen ben değilim TBMM Başkanı Cemil Çiçek’tir. TBMM Başkanı bugün ülkede yargının bağımsızlığının bittiğini söylüyorsa, gerçekten o ülkede çok şey bitmiştir” dedi.
 
BAŞBAKAN TAAMMÜDEN KRİZ YARATMAYA ÇALIŞIYOR
 
AKP’nin ve Başbakan’ın artık farklı bir dünyada yaşamaya başladığını söyleyen Öztrak, 17 Aralık sürecini kötü yöneterek ilkin bir hükümet sonra da devlet krizi yaratan Başbakan’ın şimdi de “taammüden” bir ekonomik kriz yaratmaya çalıştığını ileri sürdü.
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10