ÖSYM’den bir uygulama daha

ÖSYM, sınav güvenliği konusunda bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Uygulamaya konulan düzenlemeyle Merkez'in yaptığı sınavlara başvuracak adayların fotoğraflarının son 30 ay içerisinde çekilmiş ol

5.01.2014 17:31:00 0
 ÖSYM’den bir uygulama daha
SON 30 AYDA ÇEKİLMİŞ OLMALI
 
Düzenlemeye göre, son 30 ay içerisinde ÖSYM tarafından yapılan bir sınava bir başvuru merkezi aracılığıyla başvuran ve fotoğraf başvuru merkezi görevlisi tarafından çekilerek kayıtlarına alınan adaylar ile son 30 ay içerisinde herhangi bir nedenle başvuru merkezinden fotoğraf güncellemesi gerçekleştiren adayların, ÖSYM kayıtlarındaki fotoğrafları geçerli kabul edilecek. Bunun dışındaki adayların, başvuru merkezleri aracılığıyla fotoğraflarını güncellemesi gerekiyor. ÖSYM Başkanı Ali Demir, “Göreve geldiğimiz günden beri en önemli gündem maddelerimiz sınav güvenliği” dedi. Aldıkları sınav güvenlik tedbirlerinin, pek çok kötü kullanımı sona erdirdiğini dile getiren Demir, “Başkasının yerine sınava girme girişimi bir miktar öne çıkıyor gibi oldu. Onu engellemek için fotoğraf üzerinde çok hassas davranıyoruz” dedi.
 
TEMEL HEDEFİMİZ SINAV GÜVENLİÐİ
 
Sınav güvenliğinin temel hedefleri olduğunu vurgulayan Demir, “Her adaya farklı soru kitapçığından, her salonda ve bina girişlerinde kamerayla kayıt altına alma, elektromekanik kilit dediğimiz evrağın matbaa çıkışından kilitlenip sınav günü açılıncaya kadar izlenmesi ve sadece ÖSYM'den gidecek sinyalle açılabilmesini sağlayan sistem dahil olmak üzere 30'a yakın tedbir sayesinde pek çok kötü kullanımı durdurmuş durumdayız. Hedefimiz sadece ve sadece hak ve adalet ölçüsüne göre sınav yapmak. Yani adayların bilgileri doğrultusunda ölçümlerini sağlamak. Bunun için elimizden gelen bütün tedbirleri alıyoruz. Çok şükür iyi bir noktaya geldik” dedi.
 
Haber / Sevim BOZKURT
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10