Tanyeli “Bu uygulamaya herkes saygı duymalı”

Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri önceki gün dernekte toplantı düzenledi.

Çerkezköy 6.01.2014 11:04:00 0
 Tanyeli “Bu uygulamaya herkes saygı duymalı”
ÜYELER İLE BİR ARAYA GELDİ
 
Dernek Başkanı Fikret Tanyeli, saat 12.00’de Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ile
bir araya geldi. Dernek binasında bir araya gelen üyeler, mevcut sıkıntıların ortadan kaldırılmasına yönelik fikir alışverişinde bulundu. Üyelerin en büyük sorununun yol belgeleri olduğunu kaydeden Başkan Tanyeli “Belediye ve İlçe Trafik ile görüştüğümüzde en kısa zamanda uygulamanın yapılacağı bilgisini aldık. Bazı arkadaşlarımız sıkıntılarının geç kalındığını ve belediye ve trafik ekiplerinin ilgilenmediği için dert yanıyorlardı. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve trafik ekiplerinin bu konu üzerinde durduğunu ve en kısa zamanda bu sorunun çözeceklerini düşünüyorum” dedi.
 
 
“SAĞDUYULU OLALIM”
 
Korsan diye tabir edilen S plakalı ve yol belgesi olmayanların arabalarının en kısa zamanda trafikten çekileceğine inandığını kaydeden Tanyeli “Yarın öbürgün uygulama yapıldığı zaman dernekte üye olan ve eksiği olan birisi olursa ben şahsım adıma üzüntü duyarım. Bu konunun üzerinde çok duruyoruz. Üç aydır gerek belediye gerekse emniyet ile çok sıkı çalışma içindeyiz. Bu işi sonlandıracağız. Şirketlerin de bu işi ağırdan aldıklarını düşünüyoruz. Bir sürü arkadaşımıza yol belgelerini almak için hem masraf ettirdik hem de mücadele ettirdik. Belgesi olan araçlarımız bile çalışmıyor. Biz bu işi doğru, haklı ve kanuni yolda yapmak istiyoruz. Bizler bize verilen söze göre hareket ediyoruz. Eğer istediklerimiz yerine getirilmeyecekse en son yol olarak yol belgelerimizi yetkililere götürüp teslim edeceğiz. Şuan gündemde böyle bir şey yok. İnşallah istediğimiz bazı sonuçları alacağız. Diğer arkadaşlarımızın da eksiklerini tamamlamalarını istiyoruz. Sağlam bir şekilde ayakta durmamız lazımdır. Bu devlet meselesi haline gelmiştir. Kimse devletin üzerinde değildir. Bu uygulamaya herkesin saygı duyması gerekiyor. En kısa zamanda Çerkezköy’de uygulama nasıl olacağını herkes görecek. Yeter ki hepimiz sağ duyulu olalım” ifadesini kullandı.
 
“İŞİNİ KAYBETMEKTEN KORKUYOR”
 
Çerkezköy’de 50’ye yakın korsan araç tespit ettiklerini kaydeden Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi Aşkın Gündoğdu “Belediye uygulama yapsaydı bunların hiçbiri olmayacaktı. Kar lastiği almaya parası olmayan arkadaşlarımız ceza yiyorlar. Puanları dolduktan sonra ehliyetleri alınır ise evlerine nasıl ekmek götürecekler? Bunları düşünürken bu arkadaşlar çalıştığı müddet bizim çalışmaya gücümüz kalmıyor. Arkadaşlarımız işini kaybetmekten korkuyor. Bunu engelleyeceksiniz ki bizler de işimize bakacağız. Arabamızın altına lastik alamıyoruz, lastiği bırak lastik yaptıracak paramız
yok” dedi.
 
“NASIL GEÇİNDİĞİMİ ÖĞRENSİNLER”
 
Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinden Nazif Usta yetkililere seslenerek “Bandrol parasını devlete karayollarını yapma ve yaşatması için veriyoruz. Eğer bizim devletimiz bize mücavir alan içersindeki yolu temizleyemiyor ise bizim vergi vermemize gerek yoktur. Ben kar lastiğini şehir içinde neden takayım. Benim bütçem yılda iki çift lastik almaya imkan vermiyor. 100 kilometre ile beni sınırlamışsın, il dışına çıkamazsın diyorsun. Eğer şehir içindeki yolları temizleyemiyorsan bana bunları neden verdin. Kar lastiğini nasıl alacağız. Bugün en büyük arabadan en küçük arabaya günlük 100 TL kazanan kimse yoktur. Ben günlük 50 TL kazanıyorum ve bunun 35 TL’sini ise yakıta harcıyorum. Benim evime nasıl ekmek gittiğini, bu belgeleri isteyenler biliyor mu? Ben nasıl geçiniyorum, bu belgeleri isteyenler gelsinler benim nasıl geçindiğimi öğrensinler” diyerek tepkisini dile getirdi.
 
“ARAÇLARIMIZI MI YAKALIM”
 
Bütün S plakalı araç sahiplerinin sıkıntılarının aynı olduğunu kaydeden Nihat Yıldız “Belediye olarak bu yol belgesini veriyorsan, dışarıdan gelene de göz yumuyorsan bunları o zaman bizlere neden veriyorsun. Ben evimdeki çocuğumuzun rızkını boğanızdan kesip bu yol belgesini aldım. Bunu verdiğin zaman benim hakkımı da savunmak zorundasın. Buranın mülki amirleri, hak ve adaletli olunuz. Yola çıkıp neden bu korsanları engellemiyorsunuz. En sonda bu uygulamayı yapmazlar ise bütün arkadaşlarımız ile belediye önüne gidip araçlarımızı yakacağız. Bu sorunlar kaldıktan sonra sağlıklı bir şekilde işçileri işlerine götürürüz. Biz para kazanamıyoruz” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10